avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sentinta plangere contraventionala comunicata- cand ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sentinta plangere contraventionala comunicata- cand predau permisul?

Buna ziua!
Am primit acasa in scris "Sentinta civila" la o plangere contraventionala (catre INSP de Politie, mi-au luat permisul la trecerea de pietoni) cum ca mi s-a respins plangerea.
La sfarsitul sentintei scrie ca am dreptul la APEL in 30 de zile, dar nu cred ca o sa mai fac! Iar in termen de 15 zile de la decizia irevocabila trebuie sa predau permisul! Cu alte cuvinte in termen de 45 de zile de la data postei trebuie sa predau permisul?? Data postei este 21-07-2014!

Care ar fi pasii pe care trebuie sa-i urmez in cazul de fata? Care este data cand trebuie sa predau permisul?
Trebuie sa mai depun ceva la Judecatorie? Care ar fi data limita 19-08-2014 sau trebuie sa treca 30 de zile si apoi sa trec pe la Judecatorie?

Care este data limita cand trebuie sa predau permisul?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
danypopica, utilizator
Cel mai recent răspuns: danypopica , utilizator 08:16, 30 Iulie 2014
Ok. Trebuie sa duc si certificat de grefa de la judecatorie dupa ce au expirat cele 30 de zile cand aveam posibilitatea de a face apel sau pur si simplu merg cu permisul la politie?
Hotararea instantei ramane definitiva dupa expirarea termenului de apel si dupa aceea aveti cele 15 zile sa predati permisul.
Nu aveti nevoie de certificat de grefa cu solutia instantei, pentru ca deja aveti sentinta comunicata in data de 21.07.2014.
Ultima zi de depunere a apelului este 21.08.2014, iar incepand cu data de 22 solicitati instantei legalizarea sentintei (cu mentiunea definitiva prin neapelare) si in termen de 15 zile de la aceasta data trebuie sa predati permisul de conducere impreuna cu un exemplar ar hotararii legalizate.
Termenele se calculeaza potrivit disp.art.269 din noul cod de procedura civila.
Art. 269
Calculul termenelor procedurale
..................................................
(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.
..................................................
(4) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.


Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc mult de tot!
Acesta este raspunsul care il asteptam! Un raspuns complet, care nu mai lasa loc de nicio intrebare!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie Florin02 Florin02 Am contestat o amenda de circulatie cu suspendare de 30 zile a permisului, mi s-a respins, am primit solutia acasa pe 6 martie si nu am mai facut apel in cele ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau permisul? mirey0304 mirey0304 Buna ziua, In luna mai anul acesta mi-a fost retinut permisul de conducere. am depus contestatie impotriva procesului verbal si mi s-a inapoiat ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)