avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire suspendare permis circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire suspendare permis circulatie

Am fost in proces cu politia timp de un an de zile pentru contraventie sanctionata cu suspendarea permisului pe timp de 30 de zile, revin cu acest lucru in alt post. Sentinta a fost data in 17.04.2010 si mi-a fost comunicata cu data postei la 31.05.2010. Am predat permisul in 1 iunie 2010, la o zi de la comunicare. Cu toate acestea am primit o decizie de la politie prin care sunt instiintat ca mi s-a prelungit suspendarea cu inca 30 de zile pentru ca n-am predat permisul si citez "in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile (in speta data de 17.04.2010) a hotararii judecatoresti". (art 118, alin 4 si 5). Ce trebuie sa fac ca sa-i conving ca sentinta este definitiva si irevocabila de la data comunicarii si nu de la data redactarii?
Multumesc,
Ovidiu
Cel mai recent răspuns: ovigintech , utilizator 20:55, 19 Iunie 2010
Obtineti de la instanta ,la care v-ati judecat ,pe baza unei cereri si a timbraririi necesare(taxa de timbru =2lei,timbru judiciar=0,15 lei)copie legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila a respectivei sentinte,bieinteles cu mentiunea datei ramenrii definitive) si mergeti cu aceasta impreuna cu un memoriu atasat la seful politiei rutiere pentru a vi se elibera permisul in termenul legal.
Sentinta instantei de fond este atacabila cu recurs in 15 zile de la data comunicarii.Cu alte cuvinte ea ramane definitiva si irevocabila in situatia in care nu se declara recurs in termenul de 15 zile, deci la data la care ati predat permisul hotararea nu era definitiva si irevocabila.
Faceti dovada cu comunicarea sentineti pe care aveti trecuta data ajungerii la destinatar si cu hotararea pe care scrie cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua !
Sentinta poate fi atacata in termen de 15 zile de la comunicare , daca in termen de 15 zile de la comunicare nu se exercita caile extraordinare de atac , sentinta devine definitiva si irevocabila . Asa ca prelungirea suspendarii permisului este abuziva ...
ovigintech a scris:
Ce trebuie sa fac ca sa-i conving ca sentinta este definitiva si irevocabila de la data comunicarii si nu de la data redactarii?

Sentinta nu este definitiva si irevocabila de la data comunicarii ei iar data redactarii nu are relevanta (desi cred ca va referiti la data pronuntarii).

Hotararea este definitiva de la data pronuntarii intrucat nu este susceptibila de a fi atacata decat cu recurs si a devenit irevocabila in termen de 15 zile libere de la data comunicarii, respectiv in 16.06.2010 (art. 377 Cod procedura civila).
Multumesc mult tuturor. E o chestiune cel putin de bun simt si mi-e greu sa cred ca sunt primul in situatia asta. Nu pot sa vad adresa de la politie decat ca o sicanare si pedeapsa pentru faptul ca am indraznit sa le contest procesul verbal. Sa vad cum evolueaza situatia in continuare.
Va doresc o seara placuta,
Ovidiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Cand este definitiva sentinta pronuntata de tribunal? la judecatorie am obtinut anularea pv ,dar IPJ a depus recurs cerand: sa se respinga plangerea mea si sa se mentina Pv de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)