Am primit prin poştă, odată cu notificarea de achitare a sumei destinată reparaţiei, şi o hârtie de la poliţie "Către societatea de asigurare X", în care se precizează că eu sunt cel vinovat şi împotriva mea s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de... accidentul de care am pomenit mai sus. Se precizează, de asemenea, că maşina staţiona neregulamentar.
Bună ziua. Mergeam pe bicicletă, am pierdut controlul asupra ghidonului, n-am frânat la timp şi m-am izbit în spatele unei dubiţe ce staţiona neregulamentar pe marginea carosabilului, într-o staţie de troleibuz. I-am spart dubiţei geamul din stânga spate şi stopul din stânga spate, şi i-am îndoit portiera din stânga spate. Dar m-am prejudiciat şi pe mine, bineînţeles - bicicleta zob, plus o internare în spital cu leziuni faciale. Vreau să ştiu cine este vinovat în acest caz? Este cumva o vină comună? Sau e numai a mea? Întreb deoarece firma de asigurări care a suportat costurile de reparaţie a autoturismului, cere bani de la minei. Vă mulţumesc
Bună ziua. Locuiesc la parter într-un bloc de 4 etaje. Subsolul, deasupra căruia se află locuinţa mea, se află într-o stare deplorabilă: ţevi sparte, mizerie pe jos, ţânţari cu duiumul şi, în plus, un miros de canal de-ţi mută nasul din loc. Acum ceva vreme, s-au solidarizat locatarii, au făcut chetă, la care am participat şi eu, şi au reparat acoperişul. Am contribuit şi eu, bazându-mă pe promisiunile vecinilor că ne vom apuca, după aceea, şi de subsol. N-a fost să fie. Orice iniţiativă de-a mea eşuează: ba că li se pare prea costisitoare reparaţia, ba că ei n-au treabă cu subsolul, de vreme ce stau mai sus, ba una, ba alta. Spuneţi-mi, vă rog, cum ar trebui să procedez? Pot să-i oblig cumva pe vecini să participe? Preşedintele asociaţiei de locatari are vreo autoritate în această chestiune? Vă mulţumesc.
Nu ştiu dacă v-am înţeles corect. Cine să-mi dea loc şi de ce eu ar trebui să despăgubesc? ªi pe cine?! Mi se pare că eu sunt cel păgubit. Vă rog să mă lămuriţi.
Păi şi dacă mi-a fost afectat accesul în garaj, cu greu îmi parchez maşina, tot nu pot întreprinde nimic? Cu acelaşi succes puteau să construiască până la un metru de uşa mea...
Bună ziua. Am un garaj, în faţa căruia se află o clădire, o fostă centrală termică care nu mai funcţionează. De curând, au început lucrările de renovare a acestei clădiri pentru amenajarea unei case de rugăciuni. La vremea când am cumpărat garajul, între uşa garajului şi zidul clădirii erau aproximativ 7 m - spaţiu care necesita un grad sporit de atenţie în timpul parcării autovehiculului în garaj. Acum, de când cu această renovare a clădirii, s-au mai construit nişte anexe care au redus spaţiul liber din faţa garajului la 5,5 m – distanţă care nu ştiu dacă îmi va permite să-mi parchez vreodată maşina în garaj, mai ales dacă este una cu un gabarit mai mare (momentan n-am). Spuneţi-mi, vă rog, ce aş putea întreprinde în această situaţie pentru ca eu şi ceilalţi proprietari ai garajelor alăturate să ne putem parca maşinile cu uşurinţă (măcar ca înainte). Cu alte cuvinte, să nu ajungă parcarea maşinii un motiv în plus de stres şi neplăceri. Vă mulţumesc.