avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanþa legalã între imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanþa legalã între imobile

Bună ziua. Am un garaj, în faţa căruia se află o clădire, o fostă centrală termică care nu mai funcţionează. De curând, au început lucrările de renovare a acestei clădiri pentru amenajarea unei case de rugăciuni. La vremea când am cumpărat garajul, între uşa garajului şi zidul clădirii erau aproximativ 7 m - spaţiu care necesita un grad sporit de atenţie în timpul parcării autovehiculului în garaj. Acum, de când cu această renovare a clădirii, s-au mai construit nişte anexe care au redus spaţiul liber din faţa garajului la 5,5 m – distanţă care nu ştiu dacă îmi va permite să-mi parchez vreodată maşina în garaj, mai ales dacă este una cu un gabarit mai mare (momentan n-am). Spuneţi-mi, vă rog, ce aş putea întreprinde în această situaţie pentru ca eu şi ceilalţi proprietari ai garajelor alăturate să ne putem parca maşinile cu uşurinţă (măcar ca înainte). Cu alte cuvinte, să nu ajungă parcarea maşinii un motiv în plus de stres şi neplăceri. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: cipicozi , utilizator 15:03, 9 Septembrie 2008
Cei care au construit au facut-o legal? Daca nu au avut autorizatie de construire eliberata de primarie atunci se poate cere desfiintarea acelor constructii!
nu puteti intreprinde nmic atata vreme cat nu-i obstructionata/incalcata calea publica/dreptul dvs de proprietate
Marti, la ceea ce a postat cipicozi, nu ai cum sa ajuti mai mult decat s-a exprimat userul! In rest, ma abtin sa mai comentez!
Păi şi dacă mi-a fost afectat accesul în garaj, cu greu îmi parchez maşina, tot nu pot întreprinde nimic? Cu acelaşi succes puteau să construiască până la un metru de uşa mea...
poti cere drept de trecere cf codului civil,el iti da loc si tu l despagubesti

Alte discuții în legătură

Eterna intrebare : spatiul din fata garajului personal , garaj ... serpe66 serpe66 Spatiul/Parcarea din fata garajului personal si blocarea/obstructionarea caii de acces Deci : Garajul proprietate personala se afla sub un bloc. Vizavi de ... (vezi toată discuția)
Parcarea interzisa gramy gramy Buna seara, M-ar interesa sa stiu daca este interzisa parcarea in spatele blocului in dreptul scarii. Intreb acest lucru deoarece astazi a sunat un politist ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)