avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Eterna intrebare : spatiul din fata garajului personal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Eterna intrebare : spatiul din fata garajului personal , garaj ...

Spatiul/Parcarea din fata garajului personal si blocarea/obstructionarea caii de acces

Deci : Garajul proprietate personala se afla sub un bloc. Vizavi de bloc in vechea parcare s-au construit cu autorizatie, garaje din beton prefabricate. Drumul dintre bloc si garaje e drum public fara indicatoare si fara locuri de parcare semnalizate. Fiecare parcheaza pe unde poate. Unul dintre aceste garaje construite (dintr-un ansamblu de 4) se afla pe aceasi directie cu al meu (fata in fata). Distanta dintre cele doua garaje (de la bloc la garajul din beton) este aproximativ 10.5m . Cand vin acasa dupamasa parchez masina in fata garajului pentru ca stiu ca de obicei mai plec. In stanga garajului meu este un perete de beton al blocului (nu exista garaj) iar in dreapta am un garaj. Cand sunt parcate 3 masini pe locurile respective vecina de vizavi se plange ca DOAR masina mea ii obstructioneaza accesul la garaj si a chemat deja de 2 ori Politia Locala (ieri si azi). Am masurat spatiul existent intre masina mea parcata si usa garajului respectivei si este 5,5m (pacat ca nu pot pune poze pentru exemplificare). Intrebarile mele sunt :
1. daca primesc amenda (ca sigur voi primi) pot sa o anulez in instanta?
2. pot sa concesionez spatiul public din fata garajului meu si primaria sa-l marcheze ca loc de parcare , iar eu sa pot sa imi las masina pe spatiul respectiv chiar daca sunt cumva obligat sa o bag in garaj (asa am inteles ca sunt obligat sa o bag in garaj)?
3. pot sa cer demolarea doar a garajului respectiv (boxa nr.3 din 4) pe motiv ca imi impiedica si mie accesul/iesirea la/din proprietate (adica nu pot sa ies din garaj)?
4. nu gasesc legi clare despre ce inseamna blocarea/obstructionarea/ingradirea accesului la proprietate (garaj in cazul meu si al reclamantei) si informatii referitoare la eventuale distante de respectat la calea de acces , dimensiuni la drumului care sa dea posibilitatea de a parca fara sa se considere blocarea accesului.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
serpe66, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:12, 25 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Puteti doar daca aveti argumente.
2. Nu puteti, din moment ce aveti deja unde parca masina.
3. Nici asta nu puteti.
4. Legea se cheama regulamentul de aplicare a codului rutier, art. 143.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
latka, moderator
Multumesc de raspunsuri....
1. dar ce inseamna argumente? si de cate ori pot sa le aplic in instanta? ma deranjeaza faptul ca este loc destul sa faci orice manevre pentru a intra in garaj , dar pentru ca vecina nu stie sa conduca o incomodeaza doar masina mea...cand e liber langa mine (stanga sau dreapta) nu are problema sa intre in garaj si face manevrele necesare...insista sa parcheze cu fata in garaj cand orice sofer stie ca parcarea cu spatele e mai usor de facut intr-un loc ingustat...
2. si daca am doua masini? pot cesiona?
1. Argumentele sunt motive cu temei legal.
2. Daca aveti si a doua masina adresati cererea primariei, dar nu cred ca veti primi acceptul pentru spatiul exact din fata garajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in fata unui garaj Mihai Lisețchi Mihai Lisețchi Buna ziua! A fost ridicata o masina ce era parcata in zona din spatele unui bloc . Zona respectiva asigura accesul la garajele de sub bloc (pe stanga) si la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale ... Cle0 Cle0 Buna ziua, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate.Locuiesc intru-un bloc care are la subsol 5 garaje proprietate ... (vezi toată discuția)
Distanta minima de parcare in fata garajului xpire xpire Stie cineva daca este mentionata pe undeva distanta minima de parcare in fata unui garaj. Problema este urmatoarea, un vecin binevoitor parcheaza in mod ... (vezi toată discuția)