Buna ziua!
A fost ridicata o masina ce era parcata in zona din spatele unui bloc . Zona respectiva asigura accesul la garajele de sub bloc (pe stanga) si la cateva locuri de parcare (pe dreapta). Zona are o singura intrare (deci, nu e un drum public). Masina a fost parcata la capatul ei, in fata unui garaj, dar la o distanta care permitea (in viziunea mea) iesirea unui autoturism din garaj.
Procesul-verbal incadreaza fapta in raport cu Hotararea de Guvern nr. 1391 din 4 octombrie 2006 la Art. 143:
Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
...
d)In dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
...
Intrebari:
- zona respectiva este cale de acces? Sau parcare?
- cum se stabileste intr-un asemenea caz daca era sau nu obstructionata intrarea in garaj?
- este corect temeiul juridic pt ridicarea masinii? (parcarea, in sine, nefiind drum public)
- are politia competenta de a decide ridicarea (facuta de o alta firma) in aceasta speta?
E asa un stil de a pune intrebari, ca-mi vine sa incercuiesc raspunsul ca la grila...
Un garaj, in mod logic si normal trebuie sa aiba o cale de acces, doar nu e parasutata masina acolo.
Constatarea faptei de catre agentul constatator este suficienta pentru a stabili existenta acesteia.
Din cate stiu, politia rutiera are competenta de a ridica masina.
Multumesc pt raspuns! Ma stradui sa pun intrebari cat mai explicit. Nu, insa, suficient (de explicit). Spuneam ca <Masina a fost parcata la capatul ei, in fata unui garaj, dar la o distanta care permitea (in viziunea mea) iesirea unui autoturism din garaj.>
Si, legat de aceasta afirmatie, intrebam: <- cum (nu cine!) se stabileste intr-un asemenea caz daca era sau nu obstructionata intrarea in garaj?>