avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Distanta dintre masina si garaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Distanta dintre masina si garaj

Buna, imi puteti spune daca este o distanta intre o masina si intrarea in su din garaj? Am parcat pe un drum unde nu este interzisa parcarea si am fost amendat si mi a fost rodica ta masina din cauza ca masina mea a blocat iesirea din gara. Intre gara si masina erau peste 5m. Masina a fost ridicata de catre un politist local.
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 13:05, 24 Septembrie 2019
Buna ziua,

Temeiul juridic este art. 143 lit. a) si d) al HG 1391/2006 privind Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
In sensul ca:
Se interzice nu numai oprirea, dar si stationarea autovehiculelor:
- pe trotuar, daca nu se asigura 1m pentru circulatia pietonilor;
- in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice (cazul de fata)

Sanctiunea este RIDICAREA AUTOVEHICULEOR potrivit art. 63 al OUG 195/2002.

Nu conteaza la ce distanta erati parcat in dreptul respectivului garaj.

Pe viitor, evitati sa blocati caile de acces ale garii.

O zi buna!

Bontidean daniel a scris:

Buna, imi puteti spune daca este o distanta intre o masina si intrarea in su din garaj? Am parcat pe un drum unde nu este interzisa parcarea si am fost amendat si mi a fost rodica ta masina din cauza ca masina mea a blocat iesirea din gara. Intre gara si masina erau peste 5m. Masina a fost ridicata de catre un politist local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se sanctioneaza stationarea in fata unui garaj ? Pilu Pilu Buna seara, as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva ca am cautat de m-am zapacit - atat in OUG 195/2002, cat si in Regulamentul de aplicare - si nu am ... (vezi toată discuția)
Ce intelegeti prin interzicerea stationarii "in dreptul cailor de acces"? zws zws Voi pune articolul de lege mai jos, dar mai intai sa va expun nedumerirea. Daca parchez in fata unei case, mai exact in dreptul unei usi, dar parchez pe ... (vezi toată discuția)
Regulament pentru aplicarea oug 195/2002, art. 143, litera d): adonys adonys HG 1391/2006 Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002, art. 143, litera d: \"Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor: d) in dreptul cailor de ... (vezi toată discuția)