avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce intelegeti prin interzicerea stationarii \\"in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce intelegeti prin interzicerea stationarii "in dreptul cailor de acces"?

Voi pune articolul de lege mai jos, dar mai intai sa va expun nedumerirea.

Daca parchez in fata unei case, mai exact in dreptul unei usi, dar parchez pe sosea, lasand trotuarul liber, am incalcat legea mentionata mai jos?

Practic nu ai voie sa parchezi in dreptul niciunei usi/porti a casei? Mentionez ca nu e poarta de acces auto.

Art. 143 Regulament aplicare OUG 195/2002 Reguli pentru circulaţia vehiculelor
Reguli de circulaţie

SECŢIUNEA a 3-a
Reguli pentru circulaţia vehiculelor
Art. 143
Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;

Va multumesc,
zws
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:08, 26 Septembrie 2024
Conform legislației, staționarea în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice este interzisă. Aceasta se regăsește în Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, care stipulează clar că "se interzice staționarea voluntară a vehiculelor în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice" (Art. 143, lit. d)

În ceea ce privește staționarea în dreptul unei porți de acces pietonal, aceasta este inclusă în aceeași interdicție. Astfel, chiar și staționarea în fața unei porți de acces pentru pietoni este considerată o încălcare a reglementărilor legale, având în vedere că aceste porți constituie căi de acces pentru proprietățile respective.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
adriannicolaide, utilizator
Accesul pietonal se face pe trotuar (pietonii nu au voie pe carosabil cu exceptia spatiilor special trasate) iar stationarea masinii pe carosabil nu împiedică accesul. Daca nu există trotuar, e altă poveste. Mai sunt si trotuare imposibile, de 30 cm
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament pentru aplicarea oug 195/2002, art. 143, litera d): adonys adonys HG 1391/2006 Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002, art. 143, litera d: \"Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor: d) in dreptul cailor de ... (vezi toată discuția)
Parcarea in dreptul unui garaj/curti pe timpul noptii gaga gaga Stau la curte si de fiecare data cand vin seara acasa nu pot sa imi bag masina in curte pentru ca este parcata o alta masina in dreptul portii. Ce pot sa fac? ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre masina si garaj Bontidean daniel Bontidean daniel Buna, imi puteti spune daca este o distanta intre o masina si intrarea in su din garaj? Am parcat pe un drum unde nu este interzisa parcarea si am fost ... (vezi toată discuția)