avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcarea in dreptul unui garaj/curti pe timpul noptii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcarea in dreptul unui garaj/curti pe timpul noptii

Stau la curte si de fiecare data cand vin seara acasa nu pot sa imi bag masina in curte pentru ca este parcata o alta masina in dreptul portii. Ce pot sa fac? exista vreo lege care sa interzica parcarea in dreptul garajului pe timpul noptii? din cate stiu dupa ora 8 seara este interzis blocarea accesului in curte? Va rog daca stiti legea spuneti-mi si mie si ce pot face????X-(
Cel mai recent răspuns: angeltried , utilizator 04:45, 7 August 2018
Sunati la Primarie si rugati sa trimita o masinade interventie sa ridice masina parcata ilegal. Daca aveti noroc, poate chiar se sinchiseste cineva....
Subiectul e de interes si pentru mine, asa ca va rog sa fiti mai explicit si sa detaliati care sunt prevederile legale incidente pe aceasta situatie. Exista o prevedere legala in ce priveste parcarea pe spatiul public, repsectiv pe strada in fata curtilor/garajelor? Sunt interdictii in anumite intervale orare?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2008
Livia Potirniche, Consultant fiscal
Temeiul juridic este art. 143 lit. a) si d) al HG 1391/2006 privind Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Intrucat nu pot da copy-paste, scurtez si eu explicatia in sensul ca: Se interzice nu numai oprirea, dar si stationarea autovehiculelor:
- pe trotuar, daca nu se asigura 1m pentru circualtia pietonilor
- in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice (cazul de fata)

Sanctiunea este RIDICAREA AUTOVEHICULEOR potrivit art. 63 al OUG 195/2002.
Procedura este stabilita prin regulamentul , nu mai insist asupra ei.
Referitor la garaje, depinde dupa cum au autorizatie sau nu.
Din OUG 195: Art. 64. - (1) Poliţia rutieră poate dispune ridicarea şi depozitarea în locuri special amenajate a vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă şi care constituie un obstacol pentru circulaţia publică. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Deci Politia dispune ridicarea, desi ea e efectuata de organele admin locale. Deci sunt cam multi factori implicati pentru un rezultat real si in termen scurt.
Eu i-as face o notificare si apoi l-as da in judecata. Daca iau amenzi in perioada in cauza pentru ca nu-mi pot folosi garajul, ii cer si despagubiri.
Am si eu o problema de genul acesta, diferenta e ca la noi strada e privata si inca nu s-au facut demersuri pt a o ceda primariei, intrebarea e...este valabil acelasi lucru ca si pe drumurile publice? mie echipajul de politie mi-a spus sa ne rezolvam problema intre noi, locatarii, e corect?
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
claudia.c, utilizator

Alte discuții în legătură

Regulament pentru aplicarea oug 195/2002, art. 143, litera d): adonys adonys HG 1391/2006 Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002, art. 143, litera d: \"Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor: d) in dreptul cailor de ... (vezi toată discuția)
Distanta minima de parcare in fata garajului xpire xpire Stie cineva daca este mentionata pe undeva distanta minima de parcare in fata unui garaj. Problema este urmatoarea, un vecin binevoitor parcheaza in mod ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre masina si garaj Bontidean daniel Bontidean daniel Buna, imi puteti spune daca este o distanta intre o masina si intrarea in su din garaj? Am parcat pe un drum unde nu este interzisa parcarea si am fost ... (vezi toată discuția)