avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcarea interzisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcarea interzisa

Buna seara,
M-ar interesa sa stiu daca este interzisa parcarea in spatele blocului in dreptul scarii. Intreb acest lucru deoarece astazi a sunat un politist local la usa si a zis sa nu mai parchez in dreptul scarii pe motiv ca as bloca accesul la scara si in cazul unui incediu masinile pompierilor nu ar avea loc. Precizez ca scara are o singura cale de acces, iar toate masinile locatarilor sunt parcate paralel cu trotuarul pentru pietoni. Intre bloc si calea de acces este un trotuar. Mai mult este ultima scara si drumul este infundat, deci nu as bloca circulatia.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:31, 27 Mai 2016
Atat timp cat un reprezentant al autoritatii statului in teritoriu v-a atras atentia sa nu mai parcati ,pentru a asigura deplasarea pe drumul public a vehiculelor speciale,pentru a preintampina situatii neplacute este de preferat sa parcati vehiculul astfel incat sa nu restrictionati accesul catre calea de acces in scara
Sunt frecvent mediatizate situatiile speciale cand sunt solicitate interventia autoritatilor=
pompieri,smurd care nu pot ajunge in timp util la sesizare datorita vehiculelor astfel parcate incat restrictioneaza accesul vehiculelor cu gabarit sporit fata de autoturisme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces scara blocului-dreptul de stationare cu masina in fata scarii pentru o perioada limitata mariusc78 mariusc78 Buna ziua, Locuiesc pe Soseaua Iancului,la nr.9 unde singura cale de acces in scara blocului este la strada exact pe Soseaua Iancului.Nu exista cale de acces ... (vezi toată discuția)
Parcare legala criss_p criss_p Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără ... (vezi toată discuția)
Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez alte masini? giulia.vic giulia.vic Buna ziua, Doresc sa parchez pe calea de acces a curtii mele, fara a incomoda vecini, pietoni, etc. Problema este ca perpendicular pe calea de acces este un ... (vezi toată discuția)