avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare legala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare legala

Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără parcare. Ce soluție legală am pentru a-mi parca mașina in dreptul casei? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 23:51, 7 Octombrie 2017
Dacă parcati în fața casei se pare ca blocați accesul pe acea străduță.
Se pare ca n aveti cum parca decât dacă faceti cumva si parcati în curtea casei si nu in fata ei.
Nu aveti dreptul legal de a bloca accesul pe un drum deschis circulației.
Nu mai vorbesc de situațiile în care ar trebui să intre pe acea strada autovehicule de intervenție: pompieri, salvare etc.
Nu blochez accesul pe strada, dar parchez pe trotuar, lângă clădire, "trotuar" ce are aproximativ jumătate de metru.
Nu blochez accesul pe strada, dar parchez pe trotuar, lângă clădire, "trotuar" ce are aproximativ jumătate de metru.
Tot nu e bine. Pe trotuar puteti parca doar dacă pietonii au posibilitatea de a trece. În cazul acesta trotuarul se deja lățimea minima. Ati obliga astfel pietonii să meargă pe carosabil ceea ce nu este legal. Cum ar fi dacă ati avea un landou cu un nou nascut încercând să treceți pe acea strada.
Parcati la capătul străzii dacă doriți să respectați legea si pe altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata casei in cazul unei strazi pe care parcarile nu sunt delimitate marya86 marya86 Buna ziua, As avea o intrebare legata de parcarea in fata casei mele. Locuim pe o strada ingusta, pe partea pe care locuim noi exista trotuar, dar casele nu ... (vezi toată discuția)