avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident maºinã-bicicletã
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident maºinã-bicicletã

Bună ziua. Mergeam pe bicicletă, am pierdut controlul asupra ghidonului, n-am frânat la timp şi m-am izbit în spatele unei dubiţe ce staţiona neregulamentar pe marginea carosabilului, într-o staţie de troleibuz. I-am spart dubiţei geamul din stânga spate şi stopul din stânga spate, şi i-am îndoit portiera din stânga spate. Dar m-am prejudiciat şi pe mine, bineînţeles - bicicleta zob, plus o internare în spital cu leziuni faciale. Vreau să ştiu cine este vinovat în acest caz? Este cumva o vină comună? Sau e numai a mea? Întreb deoarece firma de asigurări care a suportat costurile de reparaţie a autoturismului, cere bani de la minei. Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:50, 9 Septembrie 2008
Conform art.22 din legea nr.136/1995 asiguratorul are dreptul sa solicite suma acordata cu titlu de despagubire asiguratului ei Casco de la persoana vinovata de crearea pagubelor.
Pentru a putea cere acea suma, trebuie fie sa existe un act sanctionator emis de Politie si necontestat, din care sa rezulte ca dvs. sunteti raspunzator, fie, in cadrul procesului, se va stabili cine se face vinovat si in ce procent. Dvs. puteti invoca culpa comuna in acest caz. Depinde ce acte a intocmit Politia dupa accident.
Am primit prin poştă, odată cu notificarea de achitare a sumei destinată reparaţiei, şi o hârtie de la poliţie "Către societatea de asigurare X", în care se precizează că eu sunt cel vinovat şi împotriva mea s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de... accidentul de care am pomenit mai sus. Se precizează, de asemenea, că maşina staţiona neregulamentar.
cipicozi a scris:

Am primit prin poştă, odată cu notificarea de achitare a sumei destinată reparaţiei, şi o hârtie de la poliţie "Către societatea de asigurare X", în care se precizează că eu sunt cel vinovat şi împotriva mea s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de... accidentul de care am pomenit mai sus. Se precizează, de asemenea, că maşina staţiona neregulamentar.

In general stationarea neregulamentara a autovehiculului nu prezinta relevanta. Totusi, ea poate fi invocata, in apararea Dvs, daca in pozitia in care stationa nu putea fi observata in timp util si Dvs. nu ati fi avut timp suficient pentru a opri in siguranta.
Eu nu am inteles de ce s-a intocmit dosar penal impotriva Dvs. caci nu ati accidentat vreo persoana. Poate ma lamureste cineva. Multumesc
Dumneavoastra v-ati dat singur raspunsul in partea de inceput a intrebarii ,sunteti vinovat. Ca stationa dubita neregulamentar, stabileste politia si primeste ce i se cuvine . Da cecautati dumneavoastra in spatele lui? :stunned:
mariiky a scris:

. Da cecautati dumneavoastra in spatele lui? :stunned:

Eu as fi intrebat: De ce nu ati fost atent?

Alte discuții în legătură

Accident dupa dauna totala MirceaEne MirceaEne Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Tamponare la coltul strazii Istvan Istvan Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am vrut sa virez stanga cu masina dintr-o strada secundara cu sens unic unde era stop, dar pe partea mea stanga ... (vezi toată discuția)