avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... tamponare la coltul strazii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

tamponare la coltul strazii

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am vrut sa virez stanga cu masina dintr-o strada secundara cu sens unic unde era stop, dar pe partea mea stanga chiar la coltul strazii era parcata o dubita mare jumatate pe trotuar si mi-a obturat vizibilitatea spre stanga.Deci aveam vizibilitate zero.Pentru a putea vira spre stanga a trebuit sa trag mai in fata ca sa pot sa ma asigur dinspre stanga ca nu vine nimic. In momentul acela cand am iesit putin in fata, din stanga a venit in viteza o dacie papuc si ne-am tamponat.
La mine bara fata dreapta era muscata de dacie, iar la dacie usa spate si spatele dreapta. Cand am coborat din masina dubita plecase deja si am uitat sa notez nr.de inmatriculare. Celalalt sofer a declarat ca nici el nu m-a vazut din cauza dubitei. Ne-am dus la politie si m-au scos vinovat, suspendand permizul pe 60 de zile.Im P/V am declarat ce si cum s-a intamplat si am si desenat ca dubita era acolo, dar politistul nu m-pa bagat in seama.
Acest lucru s-a intimplat anul trecut in decembrie, De atunci am contestat la Tribunal P/V si am si primit inapoi permisul, am avut trei infatisari si ultima data in februarie mi-a zis judecatoarea ca mise va comunica sentinta dar inca nimic.
Iata pe ce am construit apararea:
- politistul nu mi-a atras atentia ca in P/V pot sa fac obiectiuni, fapt care dupa lege atrage dupa sine nulitatea P/V
- nu a fost neacordare de prioritate ci o simpla tamponare la coltul strazii din care au rezultat pagube minore
- conform legii politistul putea sa dea un avertisment simplu
- cazul fortuit- dubita parcata-vizibilitate zero- daca dubita nu era acolo accidentul nu avea loc
- celalalt conducator auto a fost citat in instanta si a declarat ca din cauza dubitei parcata neregulamentar s-a intamplat accidentul
- am permis de 27 de ani perioada in care niciodata nu mi-a fost suspendat permisul
Inrebarea este: Daca am sansa de castig ?
Cat mai trag de timp, in l;oc sa dea o sentinta ?
Daca nu va fi sentinta favorabila atunci pot sa mai contest si unde ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:02, 31 Martie 2008
Daca dosarul a ramas in pronuntare, verificati solutia pe site-ul Ministerului Justitiei / Portalul instantelor de judecata.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2008
romascanu, moderator
Sentinta se redacteaza in 30 de zile de la pronuntare. Desi dvs spuneti ca ati contestat pv la tribunal eu cred ca instanta care a judecat contestatia a fost judecatoria. Daca nu sunteti multumit de solutie, puteti face recurs la tribunal.
Merci mult pentru informatii , am verificat pe site-ul ministerului si inca nu este solutionat, din 19.02.2008 !
O seara placuta va doresc !

cu stima
:hm: O pronuntare se amana 7 zile, hai treaca 2 saptamani... Dar cam ce ar fi de gandit atat de profund la o plangere contraventionala? Vedeti la arhiva ce se intampla cu dosarul :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident stupid dtztz dtztz Salutare! Iata faza: mergeam pe o str cu sens unic ..la capat Obligat la stanga (str cu sens unic) si Cedeaza trecerea; ma angajez pe banda 2 de langa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Mădăălin Mădăălin Mi sa suspendat permisul pentru neacordarea prioritate în intersecție.Stiu că se suspendă pentru 30 de zile dar fiind începător se prelungește ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident auto crististarz crististarz Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier fara victime care sa finalizat in ami fi retinut permisul. Mai exact ieseam de pe o strada cu ... (vezi toată discuția)