avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Mi sa suspendat permisul pentru neacordarea prioritate în intersecție.Stiu că se suspendă pentru 30 de zile dar fiind începător se prelungește suspendare, o cunoștință mi-a spus că dacă sunt începător mi se poate suspenda 3 luni, e adevărat?

Edit: suspendarea a fost făcută în urma unui accident auto rezultând doar pagube materiale.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Mădăălin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 16:22, 9 Noiembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prelungirea perioadei de suspendare se aplică atunci când nu predai permisul - in cazurile in care ai contestat suspendarea sau ai fost anunțat că ai depășit 15 puncte și trebuie sa-l predai etc. Daca ti s-a retinut permisul și ti s-a dat o dovadă cu valabilitate 15 zile, perioada curge de la epuizarea perioadei de 15 zile.
Editare: sa suspendat permisul prin accident doar cu pagube materiale!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacă făceai constatare amiabilă rămâneai cu permisul în buzunar și fără amendă. Dacă permisul este deja la politie, perioada nu se mai prelungeste
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nicio legatura intre periaoada de suspendare si perioada de cand ati obtinut permisul.
Pentru neacordare de prioritate si pagube materiale permisul se suspenda pentru 60 zile.

art.101-oug195
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a urmatoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
Qubik a scris:

dacă făceai constatare amiabilă rămâneai cu permisul în buzunar și fără amendă. Dacă permisul este deja la politie, perioada nu se mai prelungeste

Faptele erau alfel pe moment , el intrase în mine desi eu eram oprit la stop.Dar celălalt șofer ( care vroia sa meargă înainte)depășise in intersecție o dubita pe contrasens(dubita vira la dreapta) și când a virat dreapta (prea mult) a intrat în mine, desi eu eram la colțul intersecție.
Dar polițaiul a zis că nu unde eram eu e colțul intersecție ci trb să mă opresc pe trecere că sa fiul la colțul intersecție.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
Mădăălin, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis suspendat neacordare de prioritate adina23 adina23 buna ziua, am o cunostiinta, care acum 2 luni si jumatate aproximativ i-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate cu accident dar fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am fost oprit de poliție și sancționat cu 6 puncte ... ciprianlucaci ciprianlucaci Buna ziua am fost oprit de poliție și sancționat cu 6 puncte de amendă și suspendarea permisului pe 60 de zile pentru neacordare prioritate pietoni.Am ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto, recuperare IacobCris IacobCris Buna ziua, ieri mi-a fost retinut permisul auto pe termen de 60 de zile si am fost sanctionat cu o amenda groasa ( pe care ar trebui sa o platesc in 48 de ... (vezi toată discuția)