avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident stupid
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident stupid

Salutare!

Iata faza: mergeam pe o str cu sens unic ..la capat Obligat la stanga (str cu sens unic) si Cedeaza trecerea; ma angajez pe banda 2 de langa bordura si ma uit la dreapta (numai de acolo putea veni vehicul - legal); la stanga pe banda 2 parcata o masina la 2m de coltul intersectiei .. pun masina in miscare si apare un tico din stanga, de dupa masina parcata, pe sens interzis (si nici nu prea aveam cum s-o vad; la 20,30km la ora cat avea mi-a aparut in fata intro secunda). Avarii la mine nr inmatric si spoiler f putin zgariate iar la tico doar pe portiera din fata o zgairetura .. n-am observat dac si tabla e indoiata.
La politie nu mai era program (era ora 21), dar politista inca mai completa ceva. Ii explicam cazul si-l scoate raspunzator de accident pe conducat care mergea pe sens interzis ("dumneata inti pe unde se iese??"), ne ia alcoolemia si ne zice a venim a doua zi cand e program.
A doua zi s-a razgandit si a completat pv mie pt nerespect priorit + lipsa rca valabil (am uitat s-o reinnoiesc) iar celuilalt pv pt mers pe sens interzis. Am semnat pv dar la obiectii am scris ca i-l consider raspunzator pe celalalt de accident pt ca mergea pe sens interzis.

Vreau sa contest. Ce ma sfatiuti?
1) anulare pv ca nu sunt trecute vizibil art de lege?
2) anulare pv pe motiv ca nu am avut cum sa-l vad - ceva cu caz fortuit?
3) anulare ca din partea stanga nu aveam de ce sa ma asigur pt ca legal nu avea dreptul;

pv scanat
[ link extern ] >
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
dtztz, utilizator
Cel mai recent răspuns: dtztz , utilizator 22:50, 24 Martie 2008
am incercat sa descifrez str unde s-a petrecut fapta .. e un ..escu acolo, probabil Petrescu (e in zona). Insa str se numeste Prof dr Alexa ... pot specula aceasta eroare?
nuuu, nu se intzelege spetza....X-(
ok
voiam sa ies intro strada cu sens unic si aveam indicatoare "cedeaza trecere" si "obligat la stanga"; deci sensul in strada cu sens unic era spre stanga.
am oprit si m-am asigurat din drapta iar in stanga nu aveam vizibilit sa ma asigur pt ca fiind strada cu sens unic, o masina era parcata pe partea stanga imediat la 1-2 m de intersectie (pe o strada cu sens unic ai voie sa opresti si pe stanga daca e libera o banda) si din cauza ei nu se vedea inspre stanga; mai mentionez ca era noapte si ploua.
am pornit incet, si cu toate ca dinspre stanga nu avea ce cauta vreo masina a aparut un tico si datorita vizibilitatii reduse l-am vazut in 2m; n-am mai avut timp s-a reactionez .. si l-am atins usor.

Vreau sa contest.ce ma sfatuiti?

1. anulare pv me motiv ca nu aveam vizibilitate din cauza masinii parcate la 1-2 m de intersectie -caz fortuit- OG 2 /2001 Art. 11

2. anulare pv pt ca conducatorul tico nu avea ce sa caute din directia respectiva ..mergea invers pe sens unic

Hai sa o luam metodic, am citit ca tie ti-a completat in pv "nerespectare prioritate"? Este bine ca celuilalt i-a completat pv pt.mers pe sens interzis. Cred ca ai sanse sa contesti pv privind acest aspect circulai pe sens unic si ai acrosat un tico ce mergea pe interzis coroborat cu cazul fortuit.

Scopul care ar fi? Sa-ti plateasca cel cu tico daunele datorate faptului ca era pe interzis?
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic
1. eu nu am avarii
2. mie pv pt "neacordare de prioritate" suspendat permis iar lui pv "mers pe sens interzis"
3 eu voiam sa fac stanga .. el venea din stanga mea iar pt el in intersectie veneam din dreapta, ar fi trebuit sa-mi dea priorit de dreapta pt ca nu a intalnit nici un indicator in intersectie (nu se pun pe strazi cu sens unic decat indicatoare de circulatie pt sensul corect de mers) din pct lui de vedere era o intersectie nedirijata
4. vreau sa cer anularea pv

Alte discuții în legătură

Accident rutier mallasorte_mm5 mallasorte_mm5 am shi eu o problema mare!aseara am avut accident!sa intamplat intro intersectie!drumul de pe care veneam eu avea stop iar celalalt avea prioritate!in stanga ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)