avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident /cedeaza trecerea/ intersectie lipsita de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident /cedeaza trecerea/ intersectie lipsita de vizibilitate

Am fost implicata intr-un accident in urmatoarele conditii..

o interesectie undeva intre blocuri , am vazut semnul de cedeaza trecerea , am incetinit aproape m-am oprit ...am intrat in intersectie undeva la limita masinilor care erau parcate pe strada cu care ma intresectam ( nu aveam vizibilitate sa ma asigur altfel tocmai din cauza masinilor parcate pe carosabil si a pomilor ) . Vine o masina cu viteza din partea stanga care circula pe un drum cu prioritate , ma sterge in coltul stang al barii , apoi intra intr-o alta masina ce venea de pe sens opus lui ...se lovesc groaznic amundoua .. vine smurdul .. merg la spital ... eu raman ..vine un echipaj de politie de sectie cred .. ii intreb ce fac ? unde ma duc? vine cineva ? ala imi zice ....E cu morti? zic NU el zice atunci i-a masina si dute nush unde sa declari ca nu vine nimeni ... Am tras masina din locul accidentului doarece dansul dirija circulatia si asa mi-a zis , dar mi am dat seama ca e bou si am ramas pana a venit un echipaj de la circulatie
Au venit , au masurat intre timp a inceput ploaia si nu au putut face poza la urmele de pe carosabil , in cazul meu urmele cum masina mea s-a mutat de pe loc in dreapta lateral cand ala m-a lovit si nici un alt semn de frana din partea celuilalt ( care categoric in loc sa puna frana a accelerat )

imi cer scuze daca am exagerat in detalii , dar situatia mi se pare absurda si caut o solutie , mi -a fost suspendat permisul doarece eu aveam semnul de cedeaza ....dar imi era absolut imposibil sa ma asigur fara sa inaintez putin in intersectie , iar cel care m-a lovit circula supersonic

Ce pot face in situatia aceasta ? pot da in judecata primaria, respectiv comisia de circulatie, pt lipsa de vizibiliate ? pot contesta ceva?

Inca ceva , nu am putut preda permisul de conducere pt ca nu il aveam ...nu il gaseam de cateva zile si m -am gandit ca este ratacit prin casa si nu l-am dat pierdut , dar tot nu il gasesc .... si pt ca nu l-am predat nu au putut sa-mi elibereze o dovada pe perioada cercetarilor ..... pot sa imi dau permisul pierdut atata timp cat el este suspendat ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:06, 10 Iunie 2010
Culpa dvs ,din nefericire,este evidenta si vi se imputa neasigurarea la intrarea in intersectie si posibil ca veti fi obligata si plata daunelor reprezentand contravaloarea rep[aratiilor celor doua autoturisme.
Pentru a chema in judecata cele doua intitutii,la care v-ati referit nu aveti temei legal.
Cu privire la permisul pierdut,trebuie sa il gasiti sau sa il declarati pierdut.
Oricum,daca veti circula in aceasta perioada ,riscati sa fiti sanctionata penal pentru circularea pe drumurile publice in perioada in care aveati permisul suspendat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa contest un proces verbal si vreau sa stiu daca am sanse... va rog dati-mi idei dady_carcalete dady_carcalete Intr-o noapte eram pe o strada la capatul careia aveam cedeaza trecerea. Am oprit sa ma asigur (vizibilitatea era redusa datorita masinilor parcate iar strada ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala biciclist cmedith cmedith Buna seara, am o situatie in care sunt implicat: fiind ora 17:40 afara este intuneric, drum neiluminat, plecam de la lucru si la intersectia cu drumul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre o bicicleta si un autoturism Angelyina Angelyina Exista o cale de rulare pe sub pasarela cu iesire intr-un drum secundar ingust dar intens circulat, drum cu sens unic dinspre dreapta spre stanga din ... (vezi toată discuția)