avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident vatamare corporala biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident vatamare corporala biciclist

Buna seara,
am o situatie in care sunt implicat: fiind ora 17:40 afara este intuneric, drum neiluminat, plecam de la lucru si la intersectia cu drumul principal am cedeaza, m-am asigurat in stanga (venea o masina ) apoi dreapta si din nou stanga (masina trecuse) dupa care am pus masina in miscare si am incaput sa virez stanga si m-am trezit cu un biciclist pe capota. am vazut ca e la cap lovit am sunat la 112 si am acordar prim ajutor pana la sosirea ambulantei. biciclistul transportat la spital pentru verificari - s-a ales doar cu o contuzie la picio si o plaga la cap.
Biciclitul avea doar o vesta galbena, fara casca fara lumini si in urma alcooltestului a iesi 0,06, si sistemul de frana era defect. politistul a luat declaratia mea un martor care a declarat la fel. si mi-a suspendat permisul si intocmit dosar pentru vatamare corporala. sincer nu ma simt vinovat, cum pot contesta suspendare dreptului de circulatie, provesul de vatamare corporala.

a doua zii prietenii pun intrebarea cum de impactul e pe mijlocul masinii si in fata ( practi el vanind din stanga trebuia lovita in aripa sau usa ... in plus avea scule de lucru in portbagajul bicicletei si care au vobit parbriz plafon etc.
am stat si m-am gandit ca daca era in fata masinii il impingeam din lateral dar impactul a fost intre roata fata bicicleta si bot masina (mijloc). pana la impact eu am mers 3-4 metri deci el teoretic era pe mijlocul drumului.

multumesc de raspuns


Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 20:59, 5 Decembrie 2012
corect era sa se faca masuratori la fata locului si sa se stabileasca fiecare ce si cum facea.....
pe dv va scos ca nu ati acordat prioritate de asta va retinut permisul .....va sfatuesc sa consultati un avocat inaintea de a arunca cu bani in stanga si in dreapta...
din pacate partea cu alcoolul pentru biciclist s-a stabilit la spital dupa ce mi-au suspendat permisul, masuratorile s-au facut dar ce au scris in proces nu stiu... si nu am acces la el momentan... dar din ce s-a constatat reise ca biciclistul a avut oarecare alcoolemie, fara sistem de iluminat si sitem de franare defect ceea ce in legislatie e obligatoriu...

de aceea sunt nedumerit, de ce eu sunt vinovat .... daca in conditiile de mai sus si asa au fost mentionate in declaratie. intentia de a ceda am avuto dar cui? daca nu e vizibil... nici macar in directia farurilor nu era macar sa zic vesta isi facea treaba...

am incercat pe calea amiabila sa fie bine lui si mie am fost de am vorbit personal cu bicilistul, adica ma intereseaza sa se inchida dosarul de cercetare penala, dar omul a avut pretentii 2000 ron, pentru ca o luna va sta in acasa pentru refacere si atat castiga el ( repet doar o contuzie la piciorul drept si total zile in spital 6 -nu stiu cat i-au dat medicii). si m-am gandit daca pentru mine este lege pentru el nu este?

din tot ce m-am documentat- eu am vina mea cu semnul de cedeaza (nu am vazut nimic)
biciclistul - alcool + sistem de iluminat lipsa + sistem de franare defect + fara casca protectie (oricum nu e obligatorie desi daca o avea nu avea contuzia la cap)
Din spusele celor din ambulanta el s-a lovit de ghidonul bicicletei la cap pentru ca daca era lovit de masina avea toata fata vatamata.

de aceea as vrea sa merg mai departe sa imi demonstrez nevinovatia.
si sa imi recuperez permisul + pretentiile ( suma din devizul de reparatie a masinii pe care urmeaza sa il aduc in instanta)




Daca biciclistul ar avea sistem de luminat la bicicleta,sau o lanterna aprinsa,dvs ati vedea ca circula cineva,dar ptr ca el nu avea sistem de iluminat,nu ati putut sa-l observati. Ce s-ar intampla daca acest biciclist ar cadea in sant sau ar intra intr-un copac din cauza ca nu avea cum sa vada bine pe unde circula din lipsa de sistem iluminat ? Chiar daca dvs nu ati cedat ptr ca nu ati observat pe acest ciclist,parerea mea e sa faceti contestatie,deoarece nimeni nu are dreptul de a pleca la drum fara : sistem frana,sistem luminat in functiune,precum si de a nu consuma alcool.
Din circumstantele pe care le-ati prezentat se poate concluziona ca ar fi vorba de o culpa comuna. Alcoolemia pe care ati precizat-o este nesemnificativa, semnificativ este faptul ca nu avea lumini. Dar in acelasi timp spuneti ca avea vesta reflectorizanta.
In urma unei expertize tehnice se poate concluziona ca datorita vestei ati fi putut sa il vedeti daca v-ati fi asigurat cum trebuie.
Eu va sfatuiesc sa nu riscati sa stati la aprecierea unei expertize, deoarece in cazul unei culpe comune tot veti fi condamnat.
am cazut la intelegere cu biciclistul cu o declaratie notarieala etc.. dar acum as dori sa contest suspendarea permisului...
as dori o parere in acest caz
multumesc

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Caz fortuit - eveniment rut dumitru2000 dumitru2000 In data de ... la orele 23,30, soferul X vireaza dinspre bulevard dreapta si intra pe o straduta. X se asigura si cedeaza trecerea unei femei dupa care ... (vezi toată discuția)
Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)