avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident vatamare corporala biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident vatamare corporala biciclist

Buna seara,
am o situatie in care sunt implicat: fiind ora 17:40 afara este intuneric, drum neiluminat, plecam de la lucru si la intersectia cu drumul principal am cedeaza, m-am asigurat in stanga (venea o masina ) apoi dreapta si din nou stanga (masina trecuse) dupa care am pus masina in miscare si am incaput sa virez stanga si m-am trezit cu un biciclist pe capota. am vazut ca e la cap lovit am sunat la 112 si am acordar prim ajutor pana la sosirea ambulantei. biciclistul transportat la spital pentru verificari - s-a ales doar cu o contuzie la picio si o plaga la cap.
Biciclitul avea doar o vesta galbena, fara casca fara lumini si in urma alcooltestului a iesi 0,06, si sistemul de frana era defect. politistul a luat declaratia mea un martor care a declarat la fel. si mi-a suspendat permisul si intocmit dosar pentru vatamare corporala. sincer nu ma simt vinovat, cum pot contesta suspendare dreptului de circulatie, provesul de vatamare corporala.

a doua zii prietenii pun intrebarea cum de impactul e pe mijlocul masinii si in fata ( practi el vanind din stanga trebuia lovita in aripa sau usa ... in plus avea scule de lucru in portbagajul bicicletei si care au vobit parbriz plafon etc.
am stat si m-am gandit ca daca era in fata masinii il impingeam din lateral dar impactul a fost intre roata fata bicicleta si bot masina (mijloc). pana la impact eu am mers 3-4 metri deci el teoretic era pe mijlocul drumului.

multumesc de raspuns


Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 20:59, 5 Decembrie 2012
Ideea este ca pana miercuri tre sa fac ceva adica ori contest permisul sau il prelungesc apoi depasesc cel 15 zile acordate...tin sa precizez ca daca contesc am motiv ca biciclistul nu a avut lumini (nu exista)

ma puteti ajuta cu o indrumare
Multumesc
din punctul meu de vedere as contesta in felul urmator:
Sa presupunem ca in loc de biciclist,ar circula altcineva cu o motoreta,sau cu un automobil,dar tot cu sistemul de iuminat defect. Ce s-ar intampla daca dvs nevazand luminile motoretei sau masinii,ati pleca de pe cedeaza trecerea si ati intra in motoreta sau masina? Tot dvs sunteti de vina? Ideea e clara,nimeni nu poate pleca la drum cu o defectiune. Eu asta as da replica ptr contestatie la politie.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Caz fortuit - eveniment rut dumitru2000 dumitru2000 In data de ... la orele 23,30, soferul X vireaza dinspre bulevard dreapta si intra pe o straduta. X se asigura si cedeaza trecerea unei femei dupa care ... (vezi toată discuția)
Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)