avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vreau sa contest un proces verbal si vreau sa stiu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vreau sa contest un proces verbal si vreau sa stiu daca am sanse... va rog dati-mi idei

Intr-o noapte eram pe o strada la capatul careia aveam cedeaza trecerea. Am oprit sa ma asigur (vizibilitatea era redusa datorita masinilor parcate iar strada era neiluminata) am inaintat putin cate putin, iar cand am fost sigur am intrat in intersectie! in acel moment, un autovehicul venea de la distanta mare , fara faruri si a intrat in mine! mentionez ca conducatorul auto nu avea permis de conducere, nu avea asigurare obligatorie, nu avea ITP, cauciucurile pot spune ca erau plate si cel mai important circula fara lumini pe timpul noptii. Mai vreau sa spun ca el circula mai mult pe partea mea de drum , eu fiind aproape incadrat pe banda mea! CU TOATE ACESTEA , EU AM FOST SCOS VINOVAT SI MI-A SUSPENDAT PERMISUL DE CONDUCERE!!!
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
dady_carcalete, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:20, 28 Septembrie 2008
Contestati procesul verbal in termen de 15zile de la comunicare , cu o plangere la judecatoria in a carei raza a fost savarsita contraventia .succes.
credeti ca am sanse de castig de cauza? va multumesc
Daca ati respectat intocmai regulile de circulatie pe acel sector de drum , si asa se pare din cele relatate de dvs , exista sanse de castig.In speta nu reiese vinovatia dvs .
in intersectia respectiva, eu aveam semnul de cedeaza trecerea, insa m-am asigurat pe cat posibil de mult, insa el circuland fara lumini de intalnire nu aveam cum sa il observ ( mentionez ca s-a intamplat in jurul orei 23 deci era intuneric ). viteza lui era si foarte mare dat fiind urmele foarte lungi de franare !!! va multumesc inca odata pentru ajutorul acordat!
Puteti incerca contestatia ...

Alte discuții în legătură

Accident vatamare corporala biciclist cmedith cmedith Buna seara, am o situatie in care sunt implicat: fiind ora 17:40 afara este intuneric, drum neiluminat, plecam de la lucru si la intersectia cu drumul ... (vezi toată discuția)
Am mers fără faruri pe un drum cu prioritate și am lovit o mașină care avea stop (a intrat în intersecție). cine e vinovat, și ce amenzi am fi primit? Biancacopil Biancacopil Am mers pe un drum cu prioritate fara faruri si un sofer ce avea stop a intrat in intersectie eu lovindul . Ce amezi primeam ? Cine e de vina ? (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. simplu sau complicat? s i l v i u s i l v i u Am avut recent un accident rutier in care un autoturism care circula pe un drum cu prioritate (venind din stanga mea) a inceput manevra de depasire in ... (vezi toată discuția)