avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian 1965

Activitate Adrian 1965

Ma scuzați, trebuia sa pun o întrebare mai scurtă și concisă. După prima contrazicere e uman să ne susținem punctul de vedere în loc acordăm mai multă atenție detaliilor. Oricum vă mulțumesc pentru intervenție.

latka a scris:

Eu am inteles exact ce ati scris, imi pare rau ca nu reusiti sa gasiti o exprimare in scris care sa redea exact ceea ce doriti sa transmiteti. Cititi-va postarile. oricum, nu aveti nici un temei legal care sa va sustina.

Îmi pare rău dar nu ați înțeles. Prima soluție a fost sa se ia în calcul repartitoarele deoarece perioada cu repartitoare era mai mare. Pentru ca au fost câteva nemulțumiri s-a încercat soluția cu paușal dar a creat și mai multe nemulțumiri, pe bună dreptate având în vedere ca perioada cu repartitoare era mai mare decât cea fără. Așa s-a ajuns la un impas care a generat întrebarea mea.

latka a scris:


Pai atunci e bine ca nu s-au luat in calcul si luna a fost calculata la pausal. Bine ca ati priceput ca asta e solutia. Nu prea stiti ce vreti. :)

Adrian 1965 a scris:
Dacă se propunea ca repartitoarele sa fie luate în calcul se anunța din timp, nu după ce a trecut luna.



Dacă se propunea ca repartitoarele sa fie luate în calcul se anunța din timp, nu după ce a trecut luna. Perioada cu repartitoare a fost aproape dublă față de cea fără repartitoare. De aceea prima decizie a administratorului a fost sa se calculeze suma luând în calcul repartitoarele. Dacă această decizie nu e total corectă, decizia cu punerea la paușal pt că au existat și câteva zile fără repartitoare este și mai proastă. Era ok dacă se stabilea de la început ca repartitoarele sa fie luate în calcul de luna următoare, ceea ce nu s-a întâmplat. Legat de defalcarea perioadelor este posibilă. Este vorba despre o factură care are un preț fix. Deja s-au simulat 2 metode de calcul a acestei facturi, una cu repartitoare și cealaltă la paușal. Aceasi suma a fost împărțită în 2 moduri. De aici este simplu să împarți pe cele 2 perioade, cu și fără repartitoare.

latka a scris:

Si raspunsul pe care vi l-am dat a fost foarte clar. Pe decembrie calculat la pausal. Mai si spuneti ca din ianuarie " Oameni nefiind anunțați că există posibilitatea ca repartitoarele să fie luate în calcul de luna următoare au făcut economie." Pai de ce sa nu fie luate in calcul , e luna completa ! Tocmai, ca nu mai are nimeni nimic de comentat.

Matematic nu se piutea intocmi o lista defalcata pe decmbrie:
1. Nu stiti exact cit s-a consumat pe fiecare dintre cele doua perioade. Consumul de energie termica nu este o functie liniara..
2 Ar fi ramas oricum persoane nemultumite.

Întrebarea era clara. Firma a întocmit lista luând în calcul repartitoarele deoarece s-a anunțat ca repartitoarele vor fi luate în calcul din momentul instalării lor și perioada cu repartitoare fiind mai mare. Ulterior s-a sucit, a intocmit-o pe paușal creând și mai multe nemultumiri. Oameni nefiind anunțați că există posibilitatea ca repartitoarele să fie luate în calcul de luna următoare au făcut economie. Matematic se poate intocmi și o lista cu plata defalcata pe cele 2 perioade dar administratorul refuză.

latka a scris:

Cum a intocmit-o firma de administrare. Mergeti luna asta la pausal, dupa aia nu va mai avea nimeni motiv de contestare.

Plata căldurii paușal vs repartitoare

S-au montat repartitoare pe data de 12 decembrie. Firma de administratori a spus că nu poate intocmi o lista de plată defalcata pe cele 2 perioade. Prima preioada până pe 12 dec când s-a consumat paușal și cea de-a doua până la sfârșitul lunii când au funcționat repartitoarele. Inițial s-a întocmit lista cu toată luna trecută cu repartitoare iar în urma câtorva nemulțumiți s-a refăcut lista cu toată luna consum paușal. Nemulțumiri sunt legate de ambele liste. Întrebare :Cu este corect să se întocmească lista în acest caz.
Mulțumesc!
Este vorba de suprafața utilă care se ia în calcul la întreținere. Diferența de 11 m pătrați între două apartamente situate la etajele 1 și 2 este imposibila. Toate apartamentele situate pe aceiași coloană au aproximativ 75 metri pătrați în afara de apartamentul cu pricina unde suprafața declarata este de 64 metri pătrați. Diferența este imensa și clar acolo exista eroare. Întrebarea este ce poate face asociația de locatari în situația în care proprietarul respectiv prezintă un act dubios?

Voinea Liviu a scris:

Vedeti suprafata utila vs suprafata construita...


Este vorba de suprafața utilă care se ia în calcul la întreținere. Diferența de 11 m pătrați între două apartamente situate la etajele 1 și 2 este imposibila. Toate apartamentele situate pe aceiași coloană au aproximativ 75 metri pătrați în afara de apartamentul cu pricina unde suprafața declarata este de 64 metri pătrați. Diferența este imensa și clar acolo exista eroare. Întrebarea este ce poate face asociația de locatari în situația în care proprietarul respectiv prezintă un act dubios?

ynocentta a scris:

Chiar daca scriptic apartamentele situate pe verticala detin tehnic aceiasi suprafata,practic exista diferente intre apartamente
Pentru verificare suprafata initial trebuie analizata cartea tehnica a constructei,sau documentele existente la serviciul urbanism din primaria care a emis autorizatia de construire imobil de locuit in comun

Bună seara.
O întrebare legată de suprafața unui apartament trecută în contract. Pe scara blocului unde locuiesc toate apartamentele de 4 camere pe aceaisi coloană au aceasi suprafață, în afară de cel de la etajul 1 care a prezentat președintelui de bloc acte care susțin ca suprafața este mai mica cu 11 m pătrați, ceea ce este imposibil. În baza acestor acte plățile la intretinere repartizate pe suprafață nemulțumesc locatarii pe bună dreptate. Președintele de bloc zice ca nu poate face nimic. Există vreo posibilitate sa fie verificata suprafața?
Mulțumesc!
În acest caz ar avea drept de închiriere a garsonierei. Motivul pentru care vreau să îi asigur locuință este strict că momentan nu are.
Bună ziua
În urma divorțului amiabil la notar a rămas problema situației locative. Apartamentul este bun dobândit de mine înaintea căsătoriei. Înțelegerea este ca copilul în vârstă de 20 ani să locuiască cu mine. Vreau să asigur fostei soții o locuință vânzând apartamentul de 4 camere urmând sa cumpăr unul cu 2 camere respectiv o garsonieră în care va locui fosta soție. Cum pot face să mă asigur că fosta soție nu va înstrăina garsoniera iar copilul nostru sa fie asigurat ca va moșteni garsoniera?
Mulțumesc!