Dacă se propunea ca repartitoarele sa fie luate în calcul se anunța din timp, nu după ce a trecut luna. Perioada cu repartitoare a fost aproape dublă față de cea fără repartitoare. De aceea prima decizie a administratorului a fost sa se calculeze suma luând în calcul repartitoarele. Dacă această decizie nu e total corectă, decizia cu punerea la paușal pt că au existat și câteva zile fără repartitoare este și mai proastă. Era ok dacă se stabilea de la început ca repartitoarele sa fie luate în calcul de luna următoare, ceea ce nu s-a întâmplat. Legat de defalcarea perioadelor este posibilă. Este vorba despre o factură care are un preț fix. Deja s-au simulat 2 metode de calcul a acestei facturi, una cu repartitoare și cealaltă la paușal. Aceasi suma a fost împărțită în 2 moduri. De aici este simplu să împarți pe cele 2 perioade, cu și fără repartitoare.
latka a scris:
Si raspunsul pe care vi l-am dat a fost foarte clar. Pe decembrie calculat la pausal. Mai si spuneti ca din ianuarie " Oameni nefiind anunțați că există posibilitatea ca repartitoarele să fie luate în calcul de luna următoare au făcut economie." Pai de ce sa nu fie luate in calcul , e luna completa ! Tocmai, ca nu mai are nimeni nimic de comentat.
Matematic nu se piutea intocmi o lista defalcata pe decmbrie:
1. Nu stiti exact cit s-a consumat pe fiecare dintre cele doua perioade. Consumul de energie termica nu este o functie liniara..
2 Ar fi ramas oricum persoane nemultumite.