avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua În urma divorțului amiabil la notar a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua În urma divorțului amiabil la notar a rămas problema ...

Bună ziua
În urma divorțului amiabil la notar a rămas problema situației locative. Apartamentul este bun dobândit de mine înaintea căsătoriei. Înțelegerea este ca copilul în vârstă de 20 ani să locuiască cu mine. Vreau să asigur fostei soții o locuință vânzând apartamentul de 4 camere urmând sa cumpăr unul cu 2 camere respectiv o garsonieră în care va locui fosta soție. Cum pot face să mă asigur că fosta soție nu va înstrăina garsoniera iar copilul nostru sa fie asigurat ca va moșteni garsoniera?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:24, 15 August 2021
Buna ziua,
cumparati si garsoniera pe numele dvs. si sotiei sa aiba un drept de locuinta viager,
Mulțumesc!
În acest caz ar avea drept de închiriere a garsonierei. Motivul pentru care vreau să îi asigur locuință este strict că momentan nu are.
daca tot vreti sa ajunga in final la fiu, puteti sa o luati pe numele fiului si sotia sa aiba drept de abitatie viagera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Buna! urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica mea si ... flori2009 flori2009 Buna! Urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica mea si ginerele meu si nepoata cu copiii si doresc sa ma asigur ca si ginerele meu va avea dreptul sa ... (vezi toată discuția)