avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna! Urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna! Urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica mea si ...

Buna! Urmeaza sa cumpar o casa in care vor locui fiica mea si ginerele meu si nepoata cu copiii si doresc sa ma asigur ca si ginerele meu va avea dreptul sa locuiasca acolo pe timpul vietii dar fara alte drepturi ( de a transfera cumva acest drept de folosinta). Ce fel de clauza ar fi necesara? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 14:27, 22 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
drept de abitatie viagera, dar nu pe toata casa , ci pe o camera si cu acces desigur la baie, bucatarie, hol ....
Mulțumesc mult! As vrea sa știu dacă pot stipula totodată ca acest drept sa fie personal, sa exclud posibilitatea ca el sa aducă vreodată pe altcineva în casa.

gi-jane2 a scris:

drept de abitatie viagera, dar nu pe toata casa , ci pe o camera si cu acces desigur la baie, bucatarie, hol ....


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are cum sa aduca pe altcineva in casa decat pe sotie si copii, care e adevarat ca ar putea fi vb si de alta sotie si de alti copii. Nu cred ca va fi cazul, totusi.
Luati casa pe numele dvs ?
La acest lucru ma gândesc încă. Având doar o singura fiica, ma va moșteni oricum, în cazul în care fac actul pe numele meu. Sau poate ar fi mai bine să-l fac pe numele ei dar în cazul asta ar avea și ginerele jumătate ceea ce este cam mult. Nu știu cum ar fi mai bine, as aprecia un sfat.

gi-jane2 a scris:

nu are cum sa aduca pe altcineva in casa decat pe sotie si copii, care e adevarat ca ar putea fi vb si de alta sotie si de alti copii. Nu cred ca va fi cazul, totusi.
Luati casa pe numele dvs ?


8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
pe banii dvs, luati pe numele dvs. Adica eu asa as face, pt ca nu stiu ce se intampla pe viitor, care vor fi relatiile mele cu restul familiei si in primul rand, m-as proteja pe mine.
Daca ginerele dvs e f bun si se poarta frumos cu dvs, puteti face un testament prin care sa ii dati ceva, o cota din ap sau drept sa locuiasca acolo viager sau pe o perioada de niste ani sau pana la un eventual divort de fata dvs.( asta nu stiu daca se poate, dar nu vad de ce nu ati putea prevedea ca ii lasati un drept de abitatie viager, dar care sa se stinga daca divorteaza de fata dvs sau invers- asta intrebati un avocat )
ar trebui sa mergeti sa consultati un avocat oricum, pt ca va va mai pune intrebari despre situataia dvs pana sa va dea un sfat.
Ginerele isi mosteneste parintii, are ce mosteni, are frati ? adica ar fi firesc ca ginerele sa primeasca de la ai lui.
dvs va puteti arata aprecierea in alt fel,
ma gandesc ca daca pe viitor ar aparea neintelegeri intre ei, intre fiica dvs si sotul ei, intre sotul ei si nepoti sau stranepoti, dandu-i drept de abitatie viager chiar si pe o camera, mai mult rau faceti pt restul ca nu pot scapa de el.

ca idee, si daca nu faceti nimic si cum fata va mosteneste, el sta in casa aia cu sotia lui, cat se inteleg bine, daca nu se mai inteleg, divorteaza si va trebui sa plece.
Pe viitor daca sotia decedeaza inaintea lui , o mosteneste, deci lucrurile se rezolva de la sine si daca nu faceti nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care ... alice65 alice65 Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Desfintare c-v paula38 paula38 Buna ziua problema este urmatoarea ,am vindut o casa nepoatei mele cu C_V ,cu clauza de intretinere,dar in contract a existat si un drept de abitatie viagera ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract vanzare cumparare mihaelaol mihaelaol Am cumparat casa de la mama ,ea avand dreptul sa locuiasca intr o camera tot restul vietii! intre timp au aparut neintelegeri in familie referitor la sotul ... (vezi toată discuția)