avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelaolt

Activitate mihaelaolt

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul meu, instanta a admis actiunea pe obligatia de a face, adica de obligare a Consiliului Director sa modifice sediul asociatiei, INSA hotararea nu poate fi pusa in executare deoarece asociatia nu are bunuri. In acelasi timp, am cerut si atragerea raspunderii membrilor Consiliului Director, adica obligarea lor la plata de daune de intarziere pt nepunerea in executare a hotararii, insa acest petit mi-a fost respins. In concluzie, hotararea a fost lipsita de finalitate si eficienta pt mine. Ulterior, am depus actiune pt radierea mentiunii sediului, motivata juridic prin art 25 alin 1 "(1) Oricine se considera prejudiciat printr-o înscriere făcuta în registrul special are dreptul sa ceara radierea ei." din REGULAMENT din 26 aprilie 2000 privind organizarea Registrului asociațiilor și fundațiilor, Registrului federațiilor și Registrului național al persoanelor juridice fără scop patrimonial. Instanta de fond mi-a respins actiunea, invocand exceptia lipsei calitatii procesuale active, considerand cau dreptul de a cere modificarea actelor constituive doar membrii asociatiei, fara macar sa puna in discutia partilor exceptia si fara ca eu sau asociatia sa fim citate. Am castigat in apel, unde am aratat ca am atat calitatea sa cer modificarea actelor constituive, conform art 4 din Regulamentul mentionat, cat si interesul de a o cere. Am castigat in apel. Deci actiunea pe obligatia de modificare a sediului nu a mers, insa actiunea prin radierea mentiunii sediului a functionat.
la expirarea contractului de comodat riscati ca respectivul sa nu vrea sa isi modifice sediul declarat in Registrul Asociatiilor si sa ramaneti cu sediul ONG-ului la dumneavoastra in imobil. Nu aveti ce le face, legislatia ONG-urilor, OG 26/2000 nu prevede, ca in cazul firmelor, sanctiuni pt ONG-uri. Eu nu m-as incurca.
Multumesc pentru raspuns, am introdus actiunea pe obligatia de a face
Am avut un contract de comodat cu o asociatie, care a expirat in ianuarie 2021.Asociatia nu a vrut sa plece de buna voie si cu greu am evacuat-o in aprilie. Problema este ca am ramas cu sediul ei pe cap,adica asociatia nu si-a modificat sediul. Ce pot face ca asociatia sa nu mai figureze cu sediul in imobilul meu? Imi dau seama ca trebuie sa cer in instanta constatarea incetarii actului de comodat, prezint procesul verbal de evacuare, adica dovedesc ca asociatia nu mai desfasoara nici o activitate in imobilul meu, dar mai departe ce sa cer? Pot sa cer, iar instanta sa nu refuze, obligarea asociatiei de a-si modifica sediul in actele constitutive? Sau radierea adresei la imobilul meu a sediului asociatiei?? Am tot cautat spete pe subiectul asta, dar nu am gasit, iar in OG 26 nu e specificat nimic care sa ma ajute sa scap de ei. La firme e mult mai simplu.