avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Spatiu comodat, sediu pentru un ONG.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Spatiu comodat, sediu pentru un ONG.

Spatiu comodat, sediu pentru un ONG : un vecin mi-a solicitat sa il ajut, prin oferirea unui contract de comodat imobil, pentru un ong pe care il administreaza. Adaug, imobilul e casa la sol, nu apartament la bloc. In teorie, nu as avea nimic impotriva sa il ajut. Nu vor folosi spatiul respectiv, ca si sediu, sau pentru alte activitati. Este vreun risc pentru mine, daca semnez acel contract de comodat? Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:53, 20 Septembrie 2022
Nu. Dar o sa primiti corespondenta ong-ului acolo. Eu am 2 ong-uri ale unor prietene si nu m-au "deranjat" cu nimic pana acum
Va multumesc pentru suport. Daca, doamne fereste, acest ong si vecinul meu ar fi implicati in vreo activitate ilegala ( nu suspectez ca ar fi, nu am astfel de motive) eu, ca proprietar al imobilului as fi prin ceva responsabila?
la expirarea contractului de comodat riscati ca respectivul sa nu vrea sa isi modifice sediul declarat in Registrul Asociatiilor si sa ramaneti cu sediul ONG-ului la dumneavoastra in imobil. Nu aveti ce le face, legislatia ONG-urilor, OG 26/2000 nu prevede, ca in cazul firmelor, sanctiuni pt ONG-uri. Eu nu m-as incurca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2022
mihaelaolt, utilizator
se poate rezolva prin instanta, dar nu prea merita timpul si costurile raportat la beneficiu.... insa nici nu sunt asa serioase problemele pe care le genereaza faptul ca ramane undeva consemnat ca acolo ar fi sediul ONG daca contractul a incetat doar ca nu e operat in actele ONG-ului faptul ca nu mai este acolo sediul.... nu prea "incurca"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii proprietar contract comodat sediu social R.Maktub R.Maktub Buna ziua, Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar ... (vezi toată discuția)
Sediu social fara activitate shineday shineday buna ziua! o cunostinta de a mea m-a rugat sa-i fac sediu firmei sale un SRL (fara activitate) in garsoniera mea care e locuita de mine. Mentionez ca firma e ... (vezi toată discuția)
Vreau sã mut sediul social al unei asociații ChrAsy ChrAsy Bunã ziua! Vreau sã mut sediul social al unei asociații, fără a se desfășura activitate în apartamentul deținut 50% de unul dintre membri, Problema ... (vezi toată discuția)