Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar sa aiba o adresa pentru sediu.
Eu locuiesc acolo si as vrea sa stiu ce implica asta .
Contractul facut va trebui inregistrat la finante. Este un caz aparte al contractului de inchiriere, cu chiria zero. Se obtine astfel si o confirmare din partea autoritatilor, exista o data certa de incepere a contractului.
Va fi necesar totusi acordul vecinilor. In conditiile in care nu se va desfasura practic nici o activitate la acea adresa, vecinii isi vor exprima acordul (in mod normal)
Pot sa specific ca nu se va desfasura activitate in apartament ? ma pune pe mine la adapost de diverse probleme ale societatii ? Pentru ca asta vreau sa stiu , daca ma implica cumva in problemele societatii si daca am vreo obligatie cu privire la spatiu , sa ma bazez doar pe vorbe sau sa precizez in contract ca nu se ocupa spatiul , ci doar in acte are acest sediu.
Pai daca nu aveti incredere in acesta treaba mai bine nu va mai legati cu ei. Nu, de fapt nici nu stiu ce ar cauta ei in casa la dumneavaostra ca doar activitatea firmei presupun ca se va desfasura pe la un punct de lucru, in alta parte. Acolo la dumneavostra vor veni toata corespondenta firmei si toate comunicarile cu institutiile statului si alti parteneri comerciali. E de fapt o adresa de corespondenta oficiala pentru firma. Poate tot acolo vor veni si organele de control cand vor sa controleze firma, dar dumneavostra anuntati proprietarul telefonic si gata.
Sediu social
rasvan_racaru
Problema mea sta in felul urmator.Fostul chirias a plecat din spatiu iar acum nu mai poate fi gasit nici la adresa din buletin,nici la telefon in consecinta ... (vezi toată discuția)