avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu firma pe locuinta ipotecata?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu firma pe locuinta ipotecata?

buna tuturor , am nevoie inca o data de ajutorul expertilor , am luat un apartament cu ipoteca pe 25 de ani si acum ma roaga o ruda sa isi faca firma ( crescator de albine) cu sediul pe apartament, intrebarea mea este daca se poate si ce risc eu in calitate de proprietar daca el da faliment sau are alte probleme cu legea . multumesc anticipat :(:">
Cel mai recent răspuns: irina_vasea , utilizator 00:03, 10 Iulie 2011
Nu riscati nimic
daca sediul social al firmei respective va fi in apartamentul ipotecat, asta nu inseamna ca, dvs in calitate de proprietar veti raspunde pentru actiunile sau inactiunile persoanei juridice respective. aceasta va primi toate notificarile la sediul social declarat la Registrul Comertului si care nu va implica cu nimic pe dvs. numai ca, daca dvs nu va mai platiti creditul pe care l-ati contractat si care este garantat cu acel apartament, riscati ca banca sa il valorifice, iar societatea respectiva nu-si va mai putea desfasura activitatea specifica sediului social acolo, decat daca, creditorul sau noul proprietar isi dau acordul, in mod expres.
nu aveti cum sa-l ajutati. pt a-si face sediul la dvs, trebuie sa existe un contract de inchiriere sau de comodat intre dvs si firma. pt asta, trebuie sa aveti acordul creditorului si acesta nu-l va da
am inteles , va multumesc mult pentru raspunsuri, mi-au fost de real ajutor tinand cont si de faptul ca nici nu prea vroiam sa il ajut datorita faptului ca il stiu ca fiind rau platnic (am mai avut niste bani dati cu imprumut la el si tare greu i-am mai vazut inapoi )
sigur banca nu accepta sa faceti sediu de firma

Alte discuții în legătură

Obligatii proprietar contract comodat sediu social R.Maktub R.Maktub Buna ziua, Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social Badger Badger Sunt asociat unic intr-un SRL cu sediul social intr-o locatie pe care doresc sa o schimb si sa mut sediul social al SRL-ului la adresa mea de domiciliu, din ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate! aristide_adi aristide_adi Buna ziua tuturor! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pot sa-mi deschid firma cu sediul social in Bucuresti daca adresa din c.i e in ... (vezi toată discuția)