avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Semnaturile apartamentelor vecine pentru sediul social ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Semnaturile apartamentelor vecine pentru sediul social al unei asociatii

Daca se modifica sediul social al unei asociatii, sediul va fi intr-un apartament dintr-un bloc. In contractul de comodat s-a mentionat ca acela va fi doar sediul social, nu ca se si vor desfasura activitati specifice la sediu. Documentele au fost depuse la judecatorie. Exista posibilitatea sa ceara totusi semnaturile apartamentelor vecine, sau alte documente? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:33, 29 Noiembrie 2024
Buna ziua

Nu este nevoie de acordul vecinilor daca acela este numai sediu social (fara activitate)
Ong nu este SRL! (desi si la SRL depuneti declaratia model ca nu aveti activitate la sediul social, dar mna)

Veti avea 2 optiuni. Ori acordul tip conf legii 196/2018, ori declaratie pe proprie raspundere ca asociatia nu desfasoara activitate la sediul ales.
Nu exista practica unitara in domeniu. Unele Judecatorii se multumesc sa scrie in contractul de comodat pentru sediu ca nu se va desfasura in acel spatiu activitate propriu-zisa, alte Judecatorii cer ca document distinct o declaratie explicita ca asociatia se angajeaza sa nu desfasorare la sediul social activitate propriu=zisa, in ideea ca altminteri poti face act aditional la contractul de comodat sau poti sa nu respecti acea clauza si daca comodantul nu se plange ca incalci clauza ajungi sa deranjezi vecinii.... Deci trebuie sa va interesati care e practica Judecatoriei de care va apartine ONG-ul.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social ong-acordul vecinilor? vladv vladv Salut, 1) Daca Asociatia pe care vreau sa o infiintez nu isi va desfasura activitatea in apartamentul, sediu social, mai am nevoie de acordul vecinilor si ... (vezi toată discuția)
Deschidere sucursala ong pilo1 pilo1 Deschidere sucursala ONG Buna ziua, doresc sa infiintez un ONG si chit ca am mai citit raspunsuri si aici, si in alte surse, nu imi este complet clar ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru sediu social Gabriela ograzeanu Gabriela ograzeanu Bună ziua, Am nevoie sa înființez o asociație non profit pentru copilul meu și am nevoie sa știu dacă mai este nevoie de acordul vecinilor pentru ... (vezi toată discuția)