Bună ziua,
Am nevoie sa înființez o asociație non profit pentru copilul meu și am nevoie sa știu dacă mai este nevoie de acordul vecinilor pentru sediul social.
Am găsit o știre conform căreia pot stabili în apartament sediul social fără să mai fie nevoie de acordul vecinilor și avizul asociației de proprietari, dacă nu desfășoară activitate la sediu
daca asociatia nu va desfasura la sediul activitati specifice ex. relatii cu membrii, cu beneficiari etc. pecizand asta in contractul de comodat sau de inchiriere pentru acel sediu nu se schimba destinatia si deci logic nu e nevoie de acordul vecinilor sau al asociatiei de proprietari si nici de vreo procedura de schimbare de destinatie a spatiului. Sunt insa unele judecatorii care pretind asta, desi nu exista temei legal ( asa cum exista la SRL unde si daca se declara ca nu se desfasoara activitate specifica la sediu. tot se cere acord vecini si asociatie de proptietari). Deci trebuie sa va interesati care e practica judecatoriei de care apartine sediul viitoarei asociatii