1) Daca Asociatia pe care vreau sa o infiintez nu isi va desfasura activitatea in apartamentul, sediu social, mai am nevoie de acordul vecinilor si al administratiei?
2) Daca nu am nevoie cum dovedesc ca nu se va intampla asta? Imi trebuie vreo declaratie?
Nu cred ca este necesara aceasta declaratie, daca ONG-ul nu-si va desfasura activitatea in acel spatiu.
Pentru a preveni orice inconvenient legat de acest fapt este mai bine s-o luati.
Multumesc pentru raspuns. Pentru sediu am moemntan o declaratie autentificata in care proprietarii, soti, dintre care unul este si membru fondator, consimt ca sediul social sa se afle la aceasta adresa. Sa inteleg ca mai am nevoie de inca o declaratie autentificata prin care cei doi sa sepcifice ca locuinta nu-si va schimba destinatia?
Cu regret iti comunic faptul ca instanta iti va solicita acordul vecinilor intrucat sediul reprezinta unul din elementele obligatorii infiintarii asociatiei.
Ori in conditiile in care tu declari ca acea locatie nu va face obiectul desfasurarii activitatii de catre aceasta, practic nu faci dovada sediului si ti se va respinge actiunea.
Sediul precizat fara sa desfasori activitate nu este suficient intrucat nu ai alta posibilitate de a o infiinta decat daca ai de gand sa functionezi.
Poti sa precizezi ca o infiintezi fara sa desfasori activitate, ca la Societati comerciale, insa aici in materia ONG nu ai posibilitatea sa functionezi ulterior.
Declaratia vecinilor este de fapt prevazuta expres in legislatia actuala pentru a putea infiinta o persoana juridica.
In cazul in care doresti totusi sa eviti o eventuala opozitie la instanta poti da o declaratie pe proprie raspundere ca nu exista vecini la locatia unde va functiona asociatia. (fara alte detalii)
Strict aceste cuvinte sa le folosesti pentru a ocoli usor caracterul imperativ necesar unei solutii afirmative.
Inca nu am intalnit asemenea cazuri despre care faceti referire si cred ca am la activ infintarea a catorva sute de ONG-uri ... la dosarul de constituire al ONG-ului trebuie sa existe dovada sediului social care poate fi un act de proprietate sau de atribuire in folosinta a acelui spatiu.