Buna ziua
Nu aveti cum sa faceti dvs cadastru pentru ceva ce nu va apartine. De cadastru trebuie sa se ocupe mostenitorii defunctei.
Totusi, cum aveti dvs promisiune de vanzare daca nu exista cadastru? Acea promisiune ar fi trebuit notata in cartea funciara.
Solutia este sa dati in judecata mostenitorii.
Buna ziua
Pentru demolare este nevoie de autorizatie.
De asemenea verificati si actele de proprietate. Din cate spuneti exista un singur imobil din care dvs aveti o parte si vecinul o parte.
Prin urmare, nu poate demola partea lui fara autorizatie si fara aprobare din partea dvs.
Reclamati incercarea de demolare la ISC:
[ link extern ] .
Buna ziua
Riscati amenda conform cu prevederile legii 61/1991.
Tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenție (art 2, alin 25, legea 61/1991).
Conform legii, linistea locuitorilor nu poate fi tulburata fara drept, indiferent de intervalul orar si este interzisa in mod explicit in intervalul orelor de liniste.
Prin urmare trebuie sa luati masuri in asa fel incat cainele sa nu deranjeze vecinii, nu numai in orele de liniste.
Buna ziua
In primul rand, incercati sa depuneti o plangere la ANPC:
[ link extern ] /
Procesul nu e chiar asa simplu. Aveti nevoie de un avocat, va trebui sa faceti o expertiza ca sa dovediti ca acel motor avea intr-adevar acel viciu ascus si ca viciul nu e datorat montajului (service-ul unde l-ati montat sa fie autorizat RAR) etc... In realitate costurile cu procesul vor depasi lejer suma pe care o cereti de la acel vanzator, iar rezultatul nu e cert.
vedeti ce spun si cei de la ANPC.
Buna ziua
Costul final depinde de valoarea bunului care face obiectul partajului. In plus veti avea costul cu intabularea la ANCPI.
Buna ziua
1. trebuie sa verificati in ce masura acel spatiu reprezinta spatiu privat sau domeniu public. in general pentru blocurile vechi, construite de comunisti, nu exista nici un spatiu alocat blocului in actele de proprietate, ci numai terenul de sub bloc. Blocurile noi pot avea pe langa ele spatii private.
2. daca acela este domeniu public, legal nu aveati voie sa il modificati
3. trebuie sa intrebati la primarie care este statutul acelui spatiu. Daca este domeniu public, trebuie sa il aduceti la starea in care era inainte. Riscati amenzi serioase daca va reclama vreun vecin sau daca va prind cei de la primarie.
Buna ziua
La moartea surorii, patrimoniul ei se imparte:
- 25% --> sotul ei
- 75% --> fiul sau din casatoria anterioara
Dupa decesul sotului, fiica acestuia va mosteni intregul sau patrimoniu.
Deci, in cele din urma mostenitorii vor fi fiul surorii si fata sotului ei.
Cotele din bunurile fizice depind de cat au avut fiecare dintre cei doi (sora si sotul ei).
In lipsa unui testament sau a altei dispozitii, dvs nu mosteniti nimic.
Buna ziua
Din ce ati scris nu reiese ca soferul Roverului a incalcat vreo regula de circulatie.
Articolul 135 din regulamentul din 4 octombrie 2006 de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice:
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații:
f) când se pune în mișcare sau la pătrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alăturată acestuia față de vehiculul care circulă pe drumul public, indiferent de direcția de deplasare
De asemenea mai avem articolul 128 din acelasi regulament care spune ca:
(2) În locurile în care mersul înapoi este permis, dar vizibilitatea în spate este împiedicată, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducătorul acestuia este dirijat de cel puțin o persoană aflată în afara vehiculului.
Deci
- indiferent de directia in care se deplasa Roverul, dvs trebuia sa ii acordati prioritate.
- nu puteti folosi ca argument lipsa vizibilitatii pentru ca ar insemna o alta incalcare a regulamentului.
Buna ziua
Nu, legea nu lasa sa se inteleaga ca in afara intervalelor de liniste stabilite vecinii pot fi deranjati fara drept.
De altfel, legea 61/1991 spune la art.2, alin 25 ca "tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă" constituie contraventie. Adica nu poti deranja fara drept vecinii indiferent de intervalul orar.
Cheia este sintagma "fara drept".
Varianta cea mai simpla este sa faceti reclamatie la politia locala pentru tulburarea linistii. Aveti bineinteles si varianta sa dati in judecata vecinii pentru prejudiciul adus.
Buna ziua
Legea 61/1991 se aplica peste tot in Romania, indiferent ca e vorba de un bloc in oras sau de case in mediul rural.
Legea spune foarte clar:
Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
Prin urmare, intre orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 nu este permisa tulburarea liniștii locatarilor sub nici o forma. In afara acestor intervale orare, tulburarea linistii este posibila dar numai pentru motive indreptatite.
De exemplu, daca vreau sa tund iarba nu o pot face in intervalul 13,00-14,00 (ca nu cred ca e nimeni care tunde iarba la 1 noaptea...). Dar pot sa tund iarba de la 9.00 la 10.00 de exemplu. Tunsul ierbii este o activitate generatoare de zgomot care poate tulbura linistea vecinilor, dar este o activitate necesare. In schimb nu am voie sa pun muzica la intensitate mare indiferent de intervalul orar, pentru ca ascultatul muzicii sau petrecerile private nu sunt activitati indreptatite.
Depinde acum ce fac vecinii dvs. Daca pun muzica, nu au voie sa o faca indiferent de ora. Daca tund iarba, taie lemne pentru incalzire, repara acoperisul etc... atunci o pot face numai in afara orelor de liniste.