avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Activitate maysa65

Activitate maysa65

Răspuns la discuția program de vizitare minor
Asta am sustinut si eu!
Din pacate, nivelul discutiei a coborat mult prin acea comparatie jignitoare aplaudata de colegul dvs...
Răspuns la discuția program de vizitare minor
alina81 a scris:

Cum credeti dumneavoastra ca tatal ar putea sa se implice cum ati scris dumneavoastra la cumparaturi , la curatenie sau la aceste lucruri cand mama refuza sa ii acorde mai mult de 4 ore pe saptamana din viata copilului in cel mai bun caz? Si in situatia in care el este recasatorit sa imparta viata cu 2 femei?


Vorbeam despre o mama care sa isi doreasca o relatie civilizata cu tatal si o relatie normala intre copil si tata.
Daca tatal ar vrea cu adevarat sa se implice, ar putea face unele lucruri, cateodata. Sa nu uitam ca si datorita lui mama are in acel moment acea viata, impreuna au hotarat sa aduca pe lume un copil, nu? Neintelegerile, despartirea, nu schimba situatia initiala.
Din ultima dvs intrebare inteleg ca dvs sunteti cea de a doua...

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Asta este singura problema.Instantele trebuie sa judece aceste procese, sa cerceteze care este situatia reala, care este adevarul si nu sa citeasca ziarul in timpul procesului pe motiv ca stie dinainte ce hotarare va pronunta.



De ce oare procedeaza uneori asa instantele? Oare au intalnit de regula tati care "nu sunt interesati unde au pus sperma lor", care asemuiesc mama cu "automatul de bauturi" si copilul cu "cutia care cade", iar ei insisi se considera proprietari ?!?
Răspuns la discuția schimbarea domiciliului
Initial am crezut ca acest personaj este unul dintre putinii tati indepartati fara motiv de langa copii de catre mame...
Ma surprinde atitudinea domnului avocat !!!
Sa nu ne mai miram atunci de ce copiii sunt incredintati de regula mamei !
Răspuns la discuția program de vizitare minor
Este laudabil gestul tatilor de a lupta pentru drepturile legate de copii!
Consider ca fiecare caz este unic si trebuie judecat ca atare. Sunt convinsa ca sunt mame care in mod voit indeparteaza copilul de tata, dar sunt si mame care au motive bine intemeiate pentru acest lucru.
Din pacate, exista foarte putini parinti care reusesc sau isi doresc sa pastreze sau sa creeze o relatie buna pentru dezvoltarea armonioasa a copilului lor.
Vreau ca acesti tati care isi doresc o legatura mai stransa cu copilul lor sa se gandeasca la mai multe aspecte. A avea grija de copil nu se rezuma doar responsabilitatea celor cateva zile din luna petrecute impreuna, iar de restul se ocupa doar mama!
In lipsa unui partener, o mama se confrunta cu diferite probleme care ii aduc furie, frustrare, oboseala, care, uneori, alaturi de boala, lipsa poftei de mancare sau plansul copilasului, imposibilitatea de a cere ajutor, orgoliul, pot conduce incet catre ura, catre razbunare, indreptate catre cine altcineva decat catre tata...
Implicati-va putin si in viata mamei. Viata copilului inseamna si viata mamei. De exemplu, o mana de ajutor data mamei pentru cumparaturi. Si nu ma refer la partea materiala, ci la putin timp castigat de mama sau la caratul sacoselor... Sau la curatenie... Sau la gatit...Sau la baita copilului... Sau la lectii...Sau la sedinta cu parintii. Sau la a petrece o ora cu copilul pentru ca mama sa aiba putin timp pentru ea.
Sunt nevoile unei mame singure care a dorit ca tatal copilului ei sa vrea sa isi cunoasca copilul. Dar sunt convinsa ca orice mama singura se confrunta cu ele. Poate, privind si din acest unghi, veti intelege altfel o mama si veti ajunge sa comunicati, sa aduceti pacea in razboiul ce are ca miza copilul !
:D Credeti ca exista asistente care sa depuna marturie impotriva doctorului care ii plateste salariul?!?
Conduce un jeep Mercedes nou-nout, la dosar exista raportul anchetei sociale pt o vila de 10 camere, iar venitul declarat este de 2.000 ron, plus 1.000 ron ai sotiei (medic si ea, cu cabinet medical individual propriu, separat de al lui)...Stiu cum si cand intocmesc facturile...Luand lucrurile logic, veniturile astea nu le ajung nici pt intretinerea casei, plata asigurarilor masinilor si benzina...
Au impreuna 2 copii. Ce pensie ii revine copiului meu? Maxim 330 lei, nu?
Doamna avocat Gradinaru, din pacate, nu stiu ce sa spun despre avocat...
Am avut 2 discutii cu dansul pana acum. La cea de a doua, mi-a prezentat unele lucruri diferit decat in prima...(in ce priveste stabilirea celui de al doilea termen, al stabilirii veniturilor tatalui,etc)
Copilul inca nu a implinit 2 ani. Tatal cere sa il ia la domiciliul lui. Am stabilit impreuna cu dl avocat sa cerem vizita la domiciliul meu, saptamanal, pentru ca cei 2 sa se cunoasca, apoi la domiciliul tatalui. L-am sunat pt o lamurire si mi-a multumit de telefon fiindca uitase sa depuna dosarul. Iar cererea a facut-o, contrar celor discutate, pt vizita o data la 2 saptamani, la domiciliul meu, fara a preciza orele...
Maine dimineata e primul termen, iar eu nu prea stiu nimic.... E cam tarziu pt schimbare,nu?
El a cerut program de vizitare. La primul termen, eu cer incredintare copil, pensie alimentara si modificarea programului de vizita cerut de el.
Citind pe acest forum, am vazut ca e important ca in hotarare sa se specifice exact orele intre care se desfasoara programul de vizitare, un telefon in prealabil... Ma intrebam cum se ajunge aici, avand in vedere ca noi nu vom cadea de acord in privinta programului de vizitare.
Multumesc pt raspunsuri,
Curand, va incepe procesul... Incredintare si program de vizitare.
Am unele nelamuriri. Va rog, astept raspunsurile dvs.
1. Hotararea pt programul de vizitare, cine o redacteaza?
2. Procesul in sine, cum se desfasoara. Judecatorul intreaba parintii, vorbesc doar avocatii?
3. Pensia alimentara. Tatal e casatorit, are 2 copii in intretinere. Copilul nostru e nascut in afara casatoriei.
Care e procentul din venituri? El are cabinet medical. Oricum nu sunt inregistrate in contabilitate toate veniturile...
De la ce data trebuie sa plateasca pensia alimentara?
Răspuns la discuția Stabilire definitiva minor in UE
Lamuriti-ma, va rog!!!
Prin plecarea definitiva din tara impreuna cu copilul, programul de vizita se schimba sau nu se respecta?!?#-o
Primind doar 2 raspunsuri, (si contradictorii !), am mai citit pe forum si, daca am inteles bine, in aceasta situatie programul de vizita se modifica la cererea tatalui, dupa plecare, si de obicei se acorda o perioada mai lunga in timpul verii?
Nu vreau sa raspund penal, dar nu pot sa stau legata de un program de vizita pe care tatal il "respecta" in asa fel incat copilul il uita de la o vizita la cealalta, in loc sa ii ofer o familie!
Deci? Cum se procedeaza?
Plec linistita cu copilul avand incredintarea definitiva si irevoacabila? Cum ajungem la Paris, ii trimit tatalui o ilustrata: "nr..., rue de ...., este noua noastra adresa. Te asteptam sambata, sa iei copilul la tine acasa.Bafta la rezervarea biletelor de avion: seara trebuie sa il aduci din nou la mine, altfel incalci tu programul de vizitare.":tooth:
Si apoi? Acuzatie de rapire internationala de copii, sau puscarie pt nerspectare program de vizitare sau un nou proces pt modificare program de vizita?
Răspuns la discuția Stabilire definitiva minor in UE
Mama nu doreste sa impiedice vizitarea copilului de catre tata! Dar daca se stabilesc in afara tarii, tatal cum ia copilul la domiciliul sau o zi pe saptamana???