avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog!- incredintare minor; program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog!- incredintare minor; program de vizita

Curand, va incepe procesul... Incredintare si program de vizitare.
Am unele nelamuriri. Va rog, astept raspunsurile dvs.
1. Hotararea pt programul de vizitare, cine o redacteaza?
2. Procesul in sine, cum se desfasoara. Judecatorul intreaba parintii, vorbesc doar avocatii?
3. Pensia alimentara. Tatal e casatorit, are 2 copii in intretinere. Copilul nostru e nascut in afara casatoriei.
Care e procentul din venituri? El are cabinet medical. Oricum nu sunt inregistrate in contabilitate toate veniturile...
De la ce data trebuie sa plateasca pensia alimentara?
LA TOATE ACESTE INTREBARI TREBUIA SA VA RASPUNDA AVOCATUL DUMNEAVOASTRA.TOTUSI;REDACTAREA HOTARARII SE FACE DE JUDECATOR,SI SE DACTILOGRAFIAZA ULTERIOR;DACA SUNT AVOCATI COMPETENTI VORBESC DOAR EI SI STIU DEJA POZITIA PARINTILOR CU PRIVIRE LA ACEST ASPECT;DACA ESTE RECUNOSCUT COPILUL DE CATRE TATA,ATUNCI PANA LA MAXIM 1/2 DIN VENITURILE NETE,PENTRU TOTI CEI TREI COPII;PENSIA ALIMENTARA TREBUIE SA O PLATEASCA DE LA DATA CARE SE V-A ARATA IN HOTARARE.;DAR NU SUNTETI CLARA ESTE PROGRAM DE VIZITARE SAU PENSIE ALIMENTARA?
El a cerut program de vizitare. La primul termen, eu cer incredintare copil, pensie alimentara si modificarea programului de vizita cerut de el.
Citind pe acest forum, am vazut ca e important ca in hotarare sa se specifice exact orele intre care se desfasoara programul de vizitare, un telefon in prealabil... Ma intrebam cum se ajunge aici, avand in vedere ca noi nu vom cadea de acord in privinta programului de vizitare.
Multumesc pt raspunsuri,
Doamna, dupa cum urla colegul mai devreme, avocatul trebuia sa vorbeasca cu dv. si sa va faca o idee despre ce se intampla.
Cel mai realist program va fi acceptat de instanta. Cel mai clar, care e scris cel mai bine de avocat, care raspunde cel mai bine nevoilor copilului etc.
Nu stim sa va spunem mai la obiect, insa depinde ce a cerut el si ce ati dorit dv., varsta copilului, daca e ascultat si el etc.
Vorbiti clar cu avocatul, in caz contrar, schimbati-l.
AVLIL a scris:

Doamna, dupa cum urla colegul mai devreme, avocatul trebuia sa vorbeasca cu dv. si sa va faca o idee despre ce se intampla.
Cel mai realist program va fi acceptat de instanta. Cel mai clar, care e scris cel mai bine de avocat, care raspunde cel mai bine nevoilor copilului etc.
Nu stim sa va spunem mai la obiect, insa depinde ce a cerut el si ce ati dorit dv., varsta copilului, daca e ascultat si el etc.
Vorbiti clar cu avocatul, in caz contrar, schimbati-l.

Doamna'Colega"(?),daca esti doamna si colega te rog frumos sa nu jignesti>invata notiunea verbului:"a urla" si dupa aia scrie.Succes la invatarea limbii romane.Cat despre deontologia profesionala...
Doamna avocat Gradinaru, din pacate, nu stiu ce sa spun despre avocat...
Am avut 2 discutii cu dansul pana acum. La cea de a doua, mi-a prezentat unele lucruri diferit decat in prima...(in ce priveste stabilirea celui de al doilea termen, al stabilirii veniturilor tatalui,etc)
Copilul inca nu a implinit 2 ani. Tatal cere sa il ia la domiciliul lui. Am stabilit impreuna cu dl avocat sa cerem vizita la domiciliul meu, saptamanal, pentru ca cei 2 sa se cunoasca, apoi la domiciliul tatalui. L-am sunat pt o lamurire si mi-a multumit de telefon fiindca uitase sa depuna dosarul. Iar cererea a facut-o, contrar celor discutate, pt vizita o data la 2 saptamani, la domiciliul meu, fara a preciza orele...
Maine dimineata e primul termen, iar eu nu prea stiu nimic.... E cam tarziu pt schimbare,nu?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2008
maysa65, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti referitoare la custodie copil karali karali La multi ani! In urma divortului de acum doi ani am primit custodia copilului, iar tatalui i s-a dat dreptul de a lua copilul in primul si al treilea weekend ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor si amenintarile tatalui copilului impotriva mamei acestuia liviaspirea liviaspirea Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)