La multi ani! In urma divortului de acum doi ani am primit custodia copilului, iar tatalui i s-a dat dreptul de a lua copilul in primul si al treilea weekend din luna, o saptamana in vacanta de vara si o saptamana in vacanta de iarna. Eu am respectat de fiecare data hotararea judecatoreasca. Acum i-am dat copilul in vacanta de iarna pe data de 26.12.2012 si trebuia sa mi-l aduca pe data de 1-2.01.20013. Tatal copilului nu m-i l-a adus inca si nici la telefoane nu raspunde. Cum se procedeaza in acest caz? Cat trebuie sa astept? La cine trebuie sa apelez pentru a-mi lua copilul inapoi ? Mentionez ca de cand am divortat el nu i-a platit nici pensia alimentara (100ron)motivand ca nu are venituri si ca nici nu doreste acest lucru. In aceasta situatie cand el nu respecta programul din hotararea judecatoreasca si nu-i plateste nici pensia alimentara , eu mai sunt obligata sa-i dau in continuare copilul in weekenduri ? Multumesc.
Mai asteptati pana maine si apoi mergeti sa depuneti plangere la politie.
Nu aveti dreptul de a nu respecta hotararea dvs. nici dvs chiar in conditiile descrise...
Sfaturile dnului avocat sunt cu desavarsire corecte si bazate pe textul legii. Eu personal nu i-as mai da copilul deoarece abuzul pe care legea romaneasca il face, punand in sarcina tatalui exclusiv drepturi, mai putin plata unei pensii alimentare, adesea mizera si "trucata" este inadmisibil. Depuneti o plangere pe rapire de minor si o alta cerere pentru un nou program de vizitare doar la domiciliul dvs. Este revoltator ca tatal sa ia si sa aduca copilul cand vrea iar in sarcina dvs sa fie sa stati mereu la dispozitia "drepturilor" lui. Faceti un program pentru week endul viitor, pentru urmatorul spuneti ca copilul e racit pana inaintati cu plangerea si ordonanta pentru un nou program de vizitare. Dupa ce recuperati copilul mergeti cu el la un psiholg, nu stiu ce varsta are copilul. Poate va poate ajuta cu un raport, ca minorul a fost traumatizat fiind rupt cu brutalitate de dvs, ca a cerut sa fie readus acasa etc. Daca de data asta recuperati copilul, data viitoare nu se poate sti, asa ca....mai usor cu drepturile tatalui si mai mult cu interesul dvs si al copilului! Nu va ridica nimeni statuie pentru respectarea programului de vizitare, dar nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla in sufletul unei mame si al copilului daca v-ati mai vedea peste 1 an!
Depinde si ceea ce s-a intamplat.
Daca exista probleme serioase si va avea probleme atunci cu siguranta ca lucrurile se vor incurca tare sub aspect juridic.
Poate insa proceda la executarea silita daca tatal nu i-a adus copilul pana astazi.
Inca nu ne-a zis daca i-a fost sau nu adus copilul...
sant foarte multe femei in situatia doamnei de mai sus..eu fiind una dintre ele..asa este,asa zisii tati au numai drepturi dar indatoriri nu...ar trebui data o lege impotriva acestori tati ..daca nu platesc pensia si nu respecta programul de vizitare sa li se anuleze acest drept..noi mamele trebuie sa respectam si sa le dam copilul cand au ei timp si chef iar ei sa si traiasca viata fara nicio obligatie iar atunci cand isi aduc aminte ca au copii sa ne faca noua zile negre...nu este corect DELOC
Fostul meu sot plateste pensia, are program de vizitare saptamanal in weekend-uri si totusi vine o data la 2 sapt cand crede el ca nu lucreaza ma-sa si poate sta cu copilul. Il infunda cu dulciuri (desi copilul sufera de sindrom hiperchinetic si ii sunt interzise) si cand il aduce copilul e mereu agitat si morocanos. In plus refuza sa plateasca orice altceva pt copil in afara pensiei (175 ron). De 2 luni il bat la cap cu rata pt celulele stem depozitate la in banca de celule si inca nu am vazut nici macar 1 ban in afara de un raspuns: bine. Si mereu trebuie sa fiu la dispozitia lui desi nu ne putem intelege in legatura cu nimic legat de copil. Si asta doar din cauza legii care e ofera 1000 de drepturi si aproape 0 obligatii.Sa nu uitam ca dansul isi petrece tot timpul cu o copila de 18 ani (problema lui, macar sunt in aceeasi minte) si singurul lucru pe care il face e sa ma povesteasca mai ceva ca o baba. Si eu ma tem sincer dc o sa auda copilul meu cand o sa creasca si cu ce o sa ii impuie capul. Si eu nu pot face nimic, nu pot dovedi nimic. Si eu sunt doar una. In situatia mea sunt multe altele.