avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate modifica custodia comuna in custodia exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate modifica custodia comuna in custodia exclusiva

Ce dovezi trebuie sa aduc in fata instantei pt.a putea modifica custodia comuna in cea exclusiva?

In 2011 am obtinut custodie comuna, minorul sta la domiciliul mamei, tatal avand un program de vizita de 2 zile pe saptamana si un week pe luna.
Acesta ii respecta programul de vizita insa nu si pe cel de educatie - nu o duce la gradinita / scoala, nu doreste sa plateasca nimic pt educatie, nu reusim sa ii facem nici un program comun - in sensul sa poata face un sport, pt ca asta ar insemna ca de miercuri pana vineri sa nu mai poate face nimic, se scuteste de orice drept, plateste doar pensie alimentara si atat. In prezent minorul merge la psiholog pt ca se pune presiune din partea tatalui acolo, in sensul ca i se spune ca mama
Va muri si va avea o alta mama in viitor. Nu este de acord cu forma de educatie, nu este de acord sa faca un sport, nu este de acord sa mearga in vacante in afara, plateste doar pensie alimentara , o ia in zilele de vizita si atat.
Ce sanse am sa obtin custodie exclusiva - renuntand la pensie alimentara, facand dovada ca castig in medie 5000 de lei lunar, locuiesc intr-un apartament care nu este pe numele meu insa este pe numele mamei - locuiesc separat de ei, am un job in care lucrez in medie doar 11 zile pe luna, avand timp suficient pt minor.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
ContSters470101, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 08:52, 20 Aprilie 2018
Se poate, daca exista motive pentru modificare.
Din cele descrise de dvs., nici unul nu e motiv legal de autoritate părintească unică.
Dumneavoastră trebuie să acţionaţi în sensul schimbării programului de relaţii, de ex. 2 weekenduri prelungite, de vineri până duminică , fără zile din săptămână, tocmai pentru motivele invocate.
La fel, cereţi suplinirea semnăturii domnului pentru vacanţa în afara ţării, pentru înscrierea la sportul xxxx, dar trebuie să indicaţi clar orarul antrenamentelor, zilele, iar pentru vacanţă, destinaţia şi data.
Va multumesc pt.raspuns!
Raportul unui psiholog din care sa reiasa ca vizitele la tata sunt distructive, nu sunt concludente? Copilului meu i s-a produs un blocaj din care nu reusesc sa il scot : i se spune in mod repetat la tatal lui ca mama lui va muri, e normal???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, nu e normal ce se întâmplă, dar ţara noastră a devansat America în ce priveşte "tara tuturor posibilităţilor".
Nu puteţi renunţa la pensia alimentară, nu aveţi dreptul. Condiţiile dvs. locative şi venitul dvs. iar nu interesează pe nimeni. Drepturile tatălui sunt sfinte şi programul de vizită ţine loc şi de casă, şi de masă. Legal, nu este infracţiune dacă tata spune că mama va muri, nu minte, dar şi tata va muri mai repede sau mai târziu. Ceea ce face tata se numeşte abuz psihologic, puteţi face sesizări la DGASPC, dar nu vă ajută cu nimic.
doamna, suna foarte fatalist ceea ce spuneti insa trebuie vazut tot contextul.
Iar faptul ca o sa muriti, e foarte adevarat. Si eu o sa mor si tot cei care scriu aici pe forum se vor duce intr-un anumit moment. Este avocatnet forumul nu Nemuritorul.......
Dumneavoastra cum gestionati situatia?
E bine de vazut exact ce se intampla si cum se intampla si de ce se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti referitoare la custodie copil karali karali La multi ani! In urma divortului de acum doi ani am primit custodia copilului, iar tatalui i s-a dat dreptul de a lua copilul in primul si al treilea weekend ... (vezi toată discuția)
Divort-program de vizita mariuca12 mariuca12 buna ziua in urma divortului s-a emis o hotarare care nu este definitiva, astfel - custodie comuna pt minor (intretinere, educatie, conditii de ... (vezi toată discuția)