avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate av.danabuzgau

Activitate av.danabuzgau

din punct de vedere strict teoretic , aveti dreptate, in practica insa e alta poveste. am vazut, actiuni in simulatie introduse de catre una din parti, care au fost admise.

multumesc.:))))


dincolo de acest principiu, trecand peste el, ma intereseaza parerea utilizatorilor .

Buna ziua, am nevoie de pareri in urmatoarea speta:

A - vanzator si B - cumparator incheie un antecontract de vanzare cumparare imobil - casa, fiind prevazute mai multe termene de achitare a pretului. Se achita o parte din pret, urmand sa se achite si ultima transa in valoare de 15.000 euro. La o luna de la incheierea antecontractului de vanzare cumparare, se incheie la notar un act autentic de vanzare cumparare a imobilului, la un pret mai mic decat cel din antecontractul de vanzare cumparare. In aceeasi zi se incheie si un contract de imprumut autentic pentru suma de 15.000 euro, rezultand ca B a imprumutat 15.000 euro de la A. In realitate suma reprezinta ultima transa din pretul casei.
A trece la executarea silita a contarctului de imprumut!

INTREBARE
- formulez contestatie la executare, solicit sa se constate nulitatea absoluta a contractului de imprumut acesta avand caracter de act simulat
sau ...contestatie la executare, anularea actelor de executare, constattarea caracterului simulat a titluluui executoriu reprezentat de contarctul de imprumut si desfiinatarea lui.


BUN... ce fac cu actul autentic de vanzare cumparre care si el e tot simulat si de care intimatul creitor se va folosi in aparare afirmand ca 15.000 euro sunt cu titlu de imrpumut pt ca pretul de vanzare i a fost achitat in momentul incheierii contractului autentic de vanzare cumparare???? pot cere sa se constate caracterul simulat si al acestui act , in cadrul conetstatiei al executare????

eu zic ca nu.

MULTUMESC.

Răspuns la discuția actiune revendicare si evacuare
practica pe Maramures este: daca esti proprietar neposesor se introduce act in revendicare.....fiind aplicat ad literam 480 cod civil....actiunea proprietarului neposesor contra posesorului neproprietar..... intre timp, reclamantul s a mutat in imobil si locuieste acolo cu vanzatorul parat....situatie in care doresc sa renunt la revednicare si sa ma judec doar pe evacuare....parerile sunt impartite....unii sunt de acord cu evacuarea ...altii sustin un caz de inadmsibilitate a actiunii in evacuare fara revendicare pe motiv ca singura actiune pin care se apara proprietatea este act in revendicare..fiind actiune petitorie prin care proprietarul obtine recunoasterea dr sau de proprietate.

::::)))) ce parere aveti???
va multumesc
buna seara...am nevoie de un sfat in legatura cu urmatorul caz.:
in baza unui cotract de vanzare cumparare autentificat la notar a fost dobandit un imobil , din care vanzatorii refuza sa plece de mai bine de 1 an de zile. Am introdus o actiune in revendicare intemeiata pe 480 c civil si evacuare, intre timp procesul a fost suspendat in vederea realizarii unei intelegeri, ceea ce nu s a intamplat, motiv pentru care am repus procesul pe rol. intre timp cumparatorl reclamant s-a mutat in imobil unde locuieste cu vanzatorii parati. intrebarea mea este: pot sa imi precizez actiunea in sensul de a o sustine doar pe evacuare, renuntand la revendicare? doresc sa evit plata taxei de timbru care este destul de mare!! exista posibilitatea ca actiunea sa fie respinsa ca inadmisibila? sau pot sa mi o sustin doar pe evacuare in ideea ca reclamantul cumparator se afla in posesia bunului porpietatea sa iar vanzatorul parat locuieste in casa fara a detine vreun act , avand pur si simplu calitatea de tolerat? sunt nehotarata pt ca parerile judecatorilor sunt impartite:)))
va multumesc.
Răspuns la discuția magistratura noiembrie 2010
logic asa este, doar ca in practica nu se aplica aceste dispozitii, de unde si nelamurirea mea. nu am gasit pe net nimic care sa ma lamureasca.
Buna ziua, am nevoie de o lamurire de la cei care invata pt examen si anume: dispozitiile privitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor de la apel si recurs : recursul/ apelul se depun la instanta a carei hotarare se ataca sub sanctiunea nulitatii" publicata in M OF din iunie 2008, se aplica sau nu in mod efectiv? respetciv, este nul recursul depus direct la instanta de recurs si nu la instanta a carei hotarare se ataca?

Multumesc pentru informatiile oferite, cauza a ramas in pronuntare. Raportat la valoarea creantei judecatorul nici nu a vrut sa discute alte chestiuni!

Oricum informatiile ma vor ajuta pe viitor.

Va multumesc.
In concluzie este p0osibila deschiderea procedurii de insolventa in cazul societatii dizolvate daca creanta creditorului indeplineste conditiile prevazute de lege. Este posibila atragerea raspunderii administratorului societatii dizolvate?

Va multumesc.
BUNA SEARA Am nevoie si eu de un sfat.... in speta este vorba despre o societate SRL cu privire la care prin Sentinta s -a dispus dizolvarea societatii pentru nedepunerea actelor prevazute de lege, societate nefiind inca radiata. In decembrie 2009 Directia Vamala Bihor a solicitat deschiderea procedurii de insolventa a societatii pentru o datorie de 4000Chestiunile pe care doresc sa le pun in discutie sunt urmatoarele: potrivit legii creanta Directiei Vamale nu indeplineste conditiile pentru deschiderea procedurii de insolventa.
Se poate totusi dispune deschiderea procedurii de insolventa in conditiile in care societatea se afla in curs de dizolvare, nu are alte datorii la bugetul de stat sau la cel local?
Care este modalitatea - o alta modalitate - prin care creditoaera poate sa -si valorifice dreptul si sa-si recupereze creanta ?

Va multumesc.
Răspuns la discuția revenire din cic
a_k a scris:

Concediul pentru cresterea copilului (cf. Ordonantei de Urgenta a Guvernului 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului) se acorda pana cand copilul implineste varsta de 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap); salariata mama este obligata sa efectueze cele 42 de zile ale concediului postnatal obligatoriu, anterior concediului pentru cresterea copilului. Concediul atrage suspendarea contractului individual de munca din initiativa salariatului si, la cerere, se acorda indemnizatia pentru cresterea copilului – indemnizatia se acorda numai unuia dintre parinti, daca solicitantul indeplineste conditiile legale privitoare la realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit, timp de 12 luni anterior datei nasterii. Conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national: 2007-2010, articolul 62, dupa efectuarea concediului pentru cresterea copilului, salariata mama poate beneficia de inca un an de concediu fara plata.

Contractul colectiv la nivel national mai prevede ca:
Articolul 17
(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.

(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.

Articolul 76
(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.

Iar Codul muncii:
Articolul 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa: (...)
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.

Asa ca, din punct de vedere legal, aveti protectie, in ciuda insistentelor angajatorului. Puteti ramane in concediul legal pentru cresterea copilului pana cand acesta va implini 2 ani, apoi puteti reveni la serviciu si sa va solicitati dreptul de a lucra cu 1/2 de norma (cf. articolului 17, alineatul (2) din contractul colectiv de munca unic la nivel national aplicabil.)




Buna ziua, am si eu o intrebare, legata de subiect......si anume: cand angajata renunta la concediul de maternitate, sotul acesteia intra pe concediu de paternitate, iar ulterior firma la care este angajata mama copilului, intentioneaza sa o concedieze din motive economice, care nu tin de persoana angajatei. Angajata, mai poate reveni si solicita revenirea la concediul de maternitate ?

Va multumesc.