avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere deschidere procedura de insolventa ulterioara ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere deschidere procedura de insolventa ulterioara sentintei de dizolvare a societatii insa anterioara radierii

BUNA SEARA Am nevoie si eu de un sfat.... in speta este vorba despre o societate SRL cu privire la care prin Sentinta s -a dispus dizolvarea societatii pentru nedepunerea actelor prevazute de lege, societate nefiind inca radiata. In decembrie 2009 Directia Vamala Bihor a solicitat deschiderea procedurii de insolventa a societatii pentru o datorie de 4000Chestiunile pe care doresc sa le pun in discutie sunt urmatoarele: potrivit legii creanta Directiei Vamale nu indeplineste conditiile pentru deschiderea procedurii de insolventa.
Se poate totusi dispune deschiderea procedurii de insolventa in conditiile in care societatea se afla in curs de dizolvare, nu are alte datorii la bugetul de stat sau la cel local?
Care este modalitatea - o alta modalitate - prin care creditoaera poate sa -si valorifice dreptul si sa-si recupereze creanta ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: av.danabuzgau , utilizator 18:32, 27 Ianuarie 2010
Buna ziua,
Dizolvarea de care faceti vorbire este dispusa prin Incheiere motivata de catre Judecatorul delegat la RC cf. prev. Legii nr.31/1990.
Daca Lichidatorul desemnat prin acesiasi Incheiere si/sau un creditor au motivele pertinente si legale necesare si suficiente cf. Legii nr. 85/2006, ei pot solicita Tribunalului, trecerea la procedura simplificata prevazuta de Legea nr.85/2006.
Pentru textul legii, vezi:
[ link extern ]
Cu stima,
Daca societatea este dizolvata, persoana juridica nu mai exista.Nu se poate deschide o noua procedura pentru aceeasi firma.
Daca debitul era al societatii, nu se mai poate face nimic daca pana acum nu s-a atras raspunderea administratorului.
mihai_sylvia@yahoo.ca a scris:
Daca societatea este dizolvata, persoana juridica nu mai exista.Nu se poate deschide o noua procedura pentru aceeasi firma.
Daca debitul era al societatii, nu se mai poate face nimic daca pana acum nu s-a atras raspunderea administratorului.

Buna ziuia,
Dna. av. @mihai_sylvia, cred ca sunteti in eroare.

Momentul incetarii existentei unei SC este momentul radierii ei din RC si al publicitatii corespunzatoare.
Dizolvare, lichidarea si radierea sunt faze diferite, cu proceduri diferite.
Drept dovada, in timpul fazei de dizolvare si de lichidarea, SC are dretul de a face fapte de comert, ceea ce pentru un "mort" ar fi chiar imposibil.

Cu stima,
In concluzie este p0osibila deschiderea procedurii de insolventa in cazul societatii dizolvate daca creanta creditorului indeplineste conditiile prevazute de lege. Este posibila atragerea raspunderii administratorului societatii dizolvate?

Va multumesc.
Raspuns DA orice persoana interesata poate cere deschiderea procedurii de insolventa chiar si pt o societate dizolvata daca indeplineste conditiile cerute de legea 85/2006
In cazul de fata creanta este mai mica decat pragul minim 30.000 lei

Alte discuții în legătură

Control fiscal firma in faliment proffex proffex Buna ziua, am si o problemea. Daca s-a dispus intrarea in faliment in procedura simplificata a unei societati si a fost numit lichidator, care inca nu si-a ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)