avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune revendicare si evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune revendicare si evacuare

buna seara...am nevoie de un sfat in legatura cu urmatorul caz.:
in baza unui cotract de vanzare cumparare autentificat la notar a fost dobandit un imobil , din care vanzatorii refuza sa plece de mai bine de 1 an de zile. Am introdus o actiune in revendicare intemeiata pe 480 c civil si evacuare, intre timp procesul a fost suspendat in vederea realizarii unei intelegeri, ceea ce nu s a intamplat, motiv pentru care am repus procesul pe rol. intre timp cumparatorl reclamant s-a mutat in imobil unde locuieste cu vanzatorii parati. intrebarea mea este: pot sa imi precizez actiunea in sensul de a o sustine doar pe evacuare, renuntand la revendicare? doresc sa evit plata taxei de timbru care este destul de mare!! exista posibilitatea ca actiunea sa fie respinsa ca inadmisibila? sau pot sa mi o sustin doar pe evacuare in ideea ca reclamantul cumparator se afla in posesia bunului porpietatea sa iar vanzatorul parat locuieste in casa fara a detine vreun act , avand pur si simplu calitatea de tolerat? sunt nehotarata pt ca parerile judecatorilor sunt impartite:)))
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: av.danabuzgau , utilizator 20:05, 21 Februarie 2011
asadar:
dvs sunteti in posesia unui contract de v/c autentificat la notar.banuiesc ca v-ati intabulat si dreptul de proprietate.in acest sens,ce rost a avut sa introduceti o actiune in revendicare? s-a contestat cumva vanzarea?
daca aveti intabulat dreptul de proprietata,trebuia promovata doar o actiune in avecuare si sa solicitati si daune pentru pabubele produse(imposibiloitatea de a va bucura de emolumentul vanzarii,etc)
Evacuarea e cea mai buna solutie in situatia dvs.
practica pe Maramures este: daca esti proprietar neposesor se introduce act in revendicare.....fiind aplicat ad literam 480 cod civil....actiunea proprietarului neposesor contra posesorului neproprietar..... intre timp, reclamantul s a mutat in imobil si locuieste acolo cu vanzatorul parat....situatie in care doresc sa renunt la revednicare si sa ma judec doar pe evacuare....parerile sunt impartite....unii sunt de acord cu evacuarea ...altii sustin un caz de inadmsibilitate a actiunii in evacuare fara revendicare pe motiv ca singura actiune pin care se apara proprietatea este act in revendicare..fiind actiune petitorie prin care proprietarul obtine recunoasterea dr sau de proprietate.

::::)))) ce parere aveti???
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare sau in revendicare? mariosms mariosms Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am dat avans la un imobil insa ulterior vanzatorul nu a mai dorit sa perfecteze actele. Am castigat in tribunal ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile de urmat, evacuare fosti proprietari crisans crisans Buna ziua! As avea si eu nevoie de niste sfaturi legat de pasii care trebuie sa ii urmez legat de urmatoarea problema. In luna septembrie 2009 am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Nerespectare- hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cryo cryo Am cumparat un imobil in 2006 si am incheiat contract de vanzare-cumparare. La cateva luni vanzatorul m-a convins sa inchei un contract de intretinere pentru ... (vezi toată discuția)