avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare- Hotarare judecatoreasca definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare- Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila

Am cumparat un imobil in 2006 si am incheiat contract de vanzare-cumparare.
La cateva luni vanzatorul m-a convins sa inchei un contract de intretinere pentru o suprafata de pamant.#-o
Dupa 2 ani m-a dat in judecata pentru amandoua contracte, contractul de intretinere s-a reziliat, iar pentru contractul de vanzare - cumparare detin hotarare definitiva si irevocabila. Desi nu mai exista contractul de intretinere refuza sa parareseasca imobilul. Detin domiciliul in acel imobil. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:36, 22 Februarie 2010
Initiati o actiune pe rolul instantei de judecata avand ca obiect "evacuare" pentru lipsa titlu.=D>

Va multumesc mult pentru raspuns!
Stiam ca se poate initia actiune de evacuare in instanta, dar aceasta actiune necesita timp si bani in plus.
Mai exista alta solutie sa pot intra in imobil?
Acţiunea în revendicare, fondată pe art. 480 C.civ. este acţiunea proprietarului neposesor împotriva posesorului neproprietar, acţiune reală deci, prin care reclamantul cere instanţei de judecată să i se recunoască dreptul de proprietate asupra unui bun determinat şi, pe cale de consecinţă, să-l oblige pe pârât la restituirea posesiei bunului.

Spre deosebire de acţiunea în revendicare, acţiunea în evacuare, reglementată prin art. 1410 şi urm. C.civ., este specifică raporturilor juridice de locaţiune, adică acelor raporturi prin care o parte, numită locator, s-a obligat să procure celeilalte părţi, numită locatar, folosinţa pe timp determinat a unui bun individual determinat şi neconsumptibil în schimbul unei sume de bani, numită chirie.

Dreptul real de proprietate nu poate fi apărat decât pe calea acţiunii în revendicare, nicidecum pe calea acţiunii în evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare sau in revendicare? mariosms mariosms Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am dat avans la un imobil insa ulterior vanzatorul nu a mai dorit sa perfecteze actele. Am castigat in tribunal ... (vezi toată discuția)
Decizie de kafka. pe ce îmi pot baza contestaþia în anulare? selfdefender selfdefender Trebuie să formulez o contestaţie în anulare, dar nu ştiu unde s-ar putea încadra motivele, dintre cele menţionate în C.proc.civ. În decizia nr. ... (vezi toată discuția)
Evacuare ContSters160754 ContSters160754 parintii sotului meu vor sa il evacueze din imobil.mentionez ca noi impreuna cu copilul locuim la ei,avem buletinele pe adresa aceea unde locuim.care sunt ... (vezi toată discuția)