avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt procedurile de urmat, evacuare fosti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt procedurile de urmat, evacuare fosti proprietari

Buna ziua!
As avea si eu nevoie de niste sfaturi legat de pasii care trebuie sa ii urmez legat de urmatoarea problema.
In luna septembrie 2009 am cumparat un apartament in urma unei licitatii publice, scos la licitatie de catre creditori. Locuinta e intabulata pe numele meu, am platiti si impozitele la zi la primarie.
Inainte de a fi scos la licitatie in apartament locuia mama fostului proprietar. Din cate m-am informat eu doamna respectiva mai are un apartament pe numele ei in care locuieste fiul ei iar doamna respectiva continua sa locuiasca in mod abuziv in acelasi apartament care este acum proprietatea mea, refuzand sa paraseasca apartamentul.
As dori sa stiu care sunt pasii de urmat, ce fel actiune sa inaintez la judecatorie pentru a putea intra in posesia apartamentului ? Deasemenea impotriva cui sa inaintez actiunea, impotriva fiului ei pentru ca nu mi-a eliberat apartamentul, sau impotriva doamnei respective care continua sa locuiasca in acelasi apartament acum proprietatea mea?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:13, 19 Octombrie 2010
Actiune de evacuare,formulata impotriva persoanei care refuza eliberarea spatiului pe care il ocupa fara drept legal
Va multumesc!
trebuie sa introduceti o actiune in revendicare , intrucat aveti proprietatea dar nu aveti posesia bunului. art. 1077 cod civil obligatia de a face (de predare a bunului)
Intr-o astfel de actiune civila nu sunt excluse despagubirile pe care proprietarul de drept le poate cere pentru repararea unui prejudiciu ce i s-a cauzat. Temeiul legal al actiunii il constituie aarticolul 480 C. civ.
Actiunea in revendicare definita ca acea actiune reala si petitorie prin care proprietarul neposesor cere recunoasterea dreptului sau de proprietate si restituirea bunului sau de la posesorul neproprietar.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
Actiunea de revendicare sa o indrept asupra doamnei sau asupra fiului ei, sau impotriva amandoura? Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
crisans, utilizator
buna ziua.
investiti instanta de judecata cu o actiune in revendicare imobiliara.
parat va fi persoana care poseda fara drept bunul imobil revendicat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune revendicare si evacuare av.danabuzgau av.danabuzgau buna seara...am nevoie de un sfat in legatura cu urmatorul caz.: in baza unui cotract de vanzare cumparare autentificat la notar a fost dobandit un imobil , ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune gabrielaciorcila gabrielaciorcila in momentul deschiderii in instanta a unei actiuni de revendicare a unui imobil, conform uzucapiunii de 30 de ani, trebuie sa ai imobilul in posesie? (vezi toată discuția)
Cerere in revendicare lezeu lezeu in urma cu cativa ani (15- 20) am dat o portiune dintr-un teren pe care il detin unor vecini sa il foloseasca deoarece eu nu am avut la ce sa il folosesc. ... (vezi toată discuția)