avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

in momentul deschiderii in instanta a unei actiuni de revendicare a unui imobil, conform uzucapiunii de 30 de ani, trebuie sa ai imobilul in posesie?
Cel mai recent răspuns: gabrielaciorcila , utilizator 19:57, 9 Martie 2010
E revendicare sau uzucapiune ::( ?
Actiunea in revendicare este actiunea proprietarului neposesor impotriva posesorului neproprietar. Daca sunt indeplinite conditiile posesiei si daca ea a durat 30 de ani, nu cred ca mai are importanta ca dupa cei treizeci de ani nu mai aveti posesia. Uzucapiunea fiind un mod originar de dobandire a proprietatii, veti face dovada posesiei de 30 de ani si veti fi considerat proprietar din momentul inceperii posesiei, fiind astfel indreptatit sa va invocati dreptul in cadrul actiunii in revendicare chiar daca ulterior ati pierdut posesia.

Totul este ca acela impotriva caruia va indreptati sa nu poata invoca, la randul lui, uzucapiunea.

:rtfm:

problema sta in felul urmator:
o ruda are o proprietate care se invecineaza pe o latura cu proprietatea mea si doreste sa se extinda peste mine
ea a deschis o actiune in instanta ,si a chemat in judecata consiliul local , in care spune ca a avut in posesie acea proprietate intre anii 1975 - 2004, dupa aceea nu stiu cum motiveaza, dosarul il voi vedea pe 11.03.2010, desi este o minciuna pentru ca avem un certificat de mostenitor al bunicii mele care este in viata din 1976 care ne atesta dreptul de proprietate iar inainte de acesta este un alt certificat de mostenitor al tatalui bunicii mele din 1930, oricum acea proprietate este in familia mea din 1930.
eu voi introduce o actiune de interventie pentru ca am dovada proprietatii, impozitele platite la zi, imi delimitez proprietatea prin gard fata de vecini, inclusiv fata de reclamanta
este o casa la tara in care noi mergem de cateva ori pe an, pe care doamna o doreste cu orice pret
vroiam sa stiu daca ea trebuie sa-si dovedeasca posesia pana in momentul deschiderii actiunii in instanta
Parerea mea este ca nu ar trebui sa locuiasca neaparat pe acel teren daca a depasit termenul de 30 de ani de posesie in conditiile legii.
Insa, daca exista un alt proprietar actual pe teren care are si posesia nu cred ca veti obtine castig de cauza daca nu posedati dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
proprietarul cu acte in regula sunt eu, ruda mea doreste sa obtina imobilul in cauza.
am un certificat de mostenitor din 1976, in toti acesti ani am fost singura care am intrat in acea curte, am si martori care sa confirme aceasta, rolul la primarie este penumele meu, registrul agricol la fel, si urmeaza sa intervin in procesul deschis de reclamanta consiliului local
cred ca reclamanta nu cunoaste ca exista un act de proprietate,dar nici la primarie nu a intrebat, are si o mare ura pe familia mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Tata a facut o chitanta de mana prin care vindea o casa de locuit in provincie (despre teren nu a specificat nimic) cat timp bunica mea traia, cu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte uzucapiune? miryca miryca Buna, As avea nevoie de un sfat cu privire la obtinerea unor acte ale unui teren. Situatia este urmatoarea: X cumpara de la Y un teren fara a face vreun ... (vezi toată discuția)