avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate buNELuL

Activitate buNELuL

Răspuns la discuția Poprire 2 treimi din pensie.
Daca eu fac o propunere de plata in rate, suma oferita de mine ar fi dubla fata de cat ar putea primi creditorul in urma unui popriri pe pensie mea, dar creditorul o refuza. Ce pot sa fac sa ma tutelez in cazul unei executari silite asupra unui bun imobiliar? Sau nu pot face nimic? Propunerea mea de plata in rate nu valoareaza nimic ?

georgel89 a scris:

Poprirea nu se accepta.ea “apare” in caz de executare silita.
Poate dvs va referiti la o propunere de plata. Aceasta propunere poate fi acceptata sau refuzat

Buna ziua. In urma unui proces penal trebuie sa platesc daune civile in valoare de 10.000 de euro. Daca accept poprirea pe pensie, pot fi obligat/constrans de partea vatamata sa platesc mai mult de o treime din pensie pe luna? De exemplu daca eu sunt de acord pentru o suma de 1000 de lei/Lunar la o pensie de 1.700 lei si partea vatamata nu accepta , e legal refuzul lui? E legal sa fiu obligat/constrans la o executare silita a unui bun imobiliar daca eu propun poprirea pe 2 treimi din pensie mea? Va multumesc.
Buna ziua. O persoana condamnata in 2020 la 7 ani de inchisoare si plata a 10000 de euro daune morale, care a implinit 60 de ani in 2021 ce sanse are la eliberare conditionata in 2023 daca nu achita deloc daunele morale? Va multumesc.