Buna ziua. In urma unui proces penal trebuie sa platesc daune civile in valoare de 10.000 de euro. Daca accept poprirea pe pensie, pot fi obligat/constrans de partea vatamata sa platesc mai mult de o treime din pensie pe luna? De exemplu daca eu sunt de acord pentru o suma de 1000 de lei/Lunar la o pensie de 1.700 lei si partea vatamata nu accepta , e legal refuzul lui? E legal sa fiu obligat/constrans la o executare silita a unui bun imobiliar daca eu propun poprirea pe 2 treimi din pensie mea? Va multumesc.
Daca eu fac o propunere de plata in rate, suma oferita de mine ar fi dubla fata de cat ar putea primi creditorul in urma unui popriri pe pensie mea, dar creditorul o refuza. Ce pot sa fac sa ma tutelez in cazul unei executari silite asupra unui bun imobiliar? Sau nu pot face nimic? Propunerea mea de plata in rate nu valoareaza nimic ?
georgel89 a scris:
Poprirea nu se accepta.ea “apare” in caz de executare silita.
Poate dvs va referiti la o propunere de plata. Aceasta propunere poate fi acceptata sau refuzat
Ce pot sa fac sa ma tutelez in cazul unei executari silite
oare ce vreti sa spuneti ? nu mai folositi termeni pe care nu ii cunoasteti.
puteti face contestatie daca veti primi somatie ca va vinde imobilul, dar nu cred ca veti avea castig de cauza.
nu e obligata partea vatamata sa va astepte pe dvs cu 1000 de lei pe luna pana va achitati de 50 mii, adica 4 ani si ceva. De ce ar face asta ?