avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire 2 treimi din pensie.
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire 2 treimi din pensie.

Buna ziua. In urma unui proces penal trebuie sa platesc daune civile in valoare de 10.000 de euro. Daca accept poprirea pe pensie, pot fi obligat/constrans de partea vatamata sa platesc mai mult de o treime din pensie pe luna? De exemplu daca eu sunt de acord pentru o suma de 1000 de lei/Lunar la o pensie de 1.700 lei si partea vatamata nu accepta , e legal refuzul lui? E legal sa fiu obligat/constrans la o executare silita a unui bun imobiliar daca eu propun poprirea pe 2 treimi din pensie mea? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 31 Ianuarie 2022
pt datorii de peste 10 mii de lei, executarea poate fi si imobiliara, ca vreti sau nu. Persoana vatamata nu e obligata sa va accepte propunerea.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca eu fac o propunere de plata in rate, suma oferita de mine ar fi dubla fata de cat ar putea primi creditorul in urma unui popriri pe pensie mea, dar creditorul o refuza. Ce pot sa fac sa ma tutelez in cazul unei executari silite asupra unui bun imobiliar? Sau nu pot face nimic? Propunerea mea de plata in rate nu valoareaza nimic ?

georgel89 a scris:

Poprirea nu se accepta.ea “apare” in caz de executare silita.
Poate dvs va referiti la o propunere de plata. Aceasta propunere poate fi acceptata sau refuzat

Ce pot sa fac sa ma tutelez in cazul unei executari silite

oare ce vreti sa spuneti ? nu mai folositi termeni pe care nu ii cunoasteti.
puteti face contestatie daca veti primi somatie ca va vinde imobilul, dar nu cred ca veti avea castig de cauza.
nu e obligata partea vatamata sa va astepte pe dvs cu 1000 de lei pe luna pana va achitati de 50 mii, adica 4 ani si ceva. De ce ar face asta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire la executare silita MihaelaAna MihaelaAna Sunt un pic confuza si sper sa fiu lamurita un pic nmai bine,am hotarare judecatoreasca de executare silita cu poprire pe slar,pana aici ie bine,dar sunt si ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)
Plata sulta prin poprire venituri ContSters403290 ContSters403290 Buna! Am de platit o sulta.Am primit instiintarea de poprire pe salariu dar si somatie pt executarea silita a unui imobil.Se poate executa in acelasi timp si ... (vezi toată discuția)