Cred ca vezi lucrurile prea in negru. Trebuie sa pleci de la premiza ca toti , sau aproape toti am trecut prin astfel de clipe la inceput. Eu nu sunt in domeniu dar pot sa spun ca in acest moment banii nu mai sunt o problema foarte mare insa sa stii ca nu sunt mai fericit. Ca sa revin putin am inceput de la munca de jos - muncitor iar intre ce castigam in comparatie cu ce ofeream era o discrepanta enorma insa asa am invatat sa pretuiesc tot ceea ce am realizat . Foarte putini au fost copii de bani gata care au ajuns in varf - uitate putin in jur si ai sa vezi ca majoritatea celor care reusesc stiu sa aprecieze munca de jos si prost platita pentru ca si ei au pornit din acelasi punct.
Sfatul meu este - fii optimista , roagate sa fii sanatoasa , fa cu pasiune ceea ce faci iar daca-ti faci din bani o tinta aceasta nu va functiona. Stabilesteti obiective profesionale si lupta cu toata taria sa le indeplinesti pentru ca viata este o lupta continua si numai cei puternici (nu material neaparat) reusesc ceilalti vor cauta mereu motive pentru a-si demonstra lor de ce nu au reusit si invidie pentru ceilalti.
Fii tare si succes!
Accesul la imobilul in care locuiesc se realizeaza pe un drum de servitute ce deserveste inca o proprietate care de fapt este o societate comerciala. Acest drum de servitute este neasfaltat (pamant) si cu timpul a ajuns intr-un grad avansat de deteriorare . Eu am reparat acest drum in trecut cu piatra insa consider ca nu este corect sa-l repar numai eu atata timp cat il utilizez doar cu doua autoturisme iar societatea comerciala cu 20 poate de autoturisme si camioane. Am contactat patronul societatii in vederea contribuirii la repararea sau asfaltarea drumului insa acesta a refuzat sa investeasca in aceasta activitate. Totodata mentionez ca drumul in mare parte s-a deteriorat deoarece societatea deverseaza apa pompata dintr-un put de dren permanent pe acest drum si il strabate zilnic cu masini de trafic greu si autoturisme. Intrebarea mea este ce posibilitati legale am daca repar ,asfaltez sau betonez acest drum pe cheltuiala mea sa-mi recuperez banii direct proportional cu procentul meu de utilizare in raport cu vecinul , sau cum il pot constrange sa fie cota parte la repararea drumului ?
Totodata mentionez ca eu sunt proprietarul drumului de servitute integral , desi si aceasta soc. com. sustine ca are cota parte (eu nu am vazut actele) de proprietate , pentru care platesc si impozit anual.
Acest subiect a mai fost supus discutiei insa raspunsul pe care l-am primit nu a fost satisfacator - mai mult se mentioneaza ca am obligatia sa-l intretin singur si sa-l aduc la starea initiala de utilizare.
Deci dupa cum inteleg aceasta servitute la care sunt proprietar , desi deserveste 2 proprietati eu voi fi acela care trebuie sa o repare si sa o mentina indiferent de cum o exploateaza celalalt vecin. Alternativa pentru a-i crea acces prin alta parte nu prea exista , iar daca vreau altceva decat a spus legiuitorul va trebui sa ma adresez instantei.
Am inteles corect? Scuze ca intreb , dar nu sunt in domeniu!
Dupa ce am revazut contractul de vanzare cuparare , tot drumul de servitute este trecut in contract ca fiind proprietate integranta a proprietatii cumparate , se afla in schita cadastrala a corpului de proprietate cumparat si platesc impozit la primarie pentru el (205 metrii patrati) si nu numai 30 ml asa cum credeam .
Accesul la imobilul in care locuiesc se realizeaza pe un drum de servitute ce deserveste inca o proprietate care de fapt este o sociutate comerciala. Acest drum de servitute este neasfaltat (pamant) si cu timpul a ajuns intr-un grad avansat de deteriorare . Eu am reparat acest drum in trecut cu piatra insa consider ca nu este corect sa-l repar numai eu atata timp cat il utilizez doar cu doua autoturisme iar societatea comerciala cu 20 poate de autoturisme si camioane. Am contactat patronul societatii in vederea contribuirii la repararea sau asfaltarea drumului insa acesta a refuzat sa investeasca in aceasta activitate. Totodata mentionez ca drumul in mare parte s-a deteriorat deoarece societatea deverseaza apa pompata dintr-un put de dren permanent pe acest drum si il strabate zilnic cu masini de trafic greu si autoturisme. Intrebarea mea este ce posibilitati legale am daca repar ,asfaltez sau betonez acest drum pe cheltuiala mea sa-mi recuperez banii direct proportional cu procentul meu de utilizare in raport cu vecinul , sau cum il pot constrange sa fie cota parte la repararea drumului ?