avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate cburlacu

Activitate cburlacu

Va multumesc pentru raspunsuri. O sa imi sintetizez singura o situatie: am divortat in Olanda; fostul sot semneaza ca si mine dealtfel ca nu exista pretentii materiale. Bun! Fostul sot se hotaraste ulterior divortului ca ar vrea ceva avantaje materiale de pe urma imobilului din Romania. Cam asa stau lucrurile mai pe scurt. Acum, dupa ce am citit raspunsurile Dvs este clar ca poate deschide un proces de partaj avand ca obiect acest imobil chiar daca este pe numele meu (deoarece a fost dobandit in timpul casatoriei), corect? Daca ar deschide o actiune in acest sens se poate sa deleg un avocat fara sa fie nevoie sa merg in Romania? Va rog sa imi confirmati daca am tras concluzii corecte.
Ideea este ca nu ma intereseaza sa inscriu in registrul starii civile actul de casatorie si/sau divort din Olanda in Romania. Este obligatoriu? La ce ma ajuta (nu intentionez sa revin vreodata in Romania)? Fostul sot poate deschide o actiune de partaj ulterior divortului??? La divortul din Olanda de specifica foarte clar ca nu exista pretentii materiale ale ambelor parti referitoare la orice bun mobil sau imobil dobandit inainte sau in timpul casatoriei drept care concluzionez ca este ilegala o actiune de partaj post divort. Imi cer scuze, sunt un pic confuza asupra acestor aspecte.
Va multumesc pentru promptitudine. intrebarea se pune: este necesar sa transcriu actele de stare civila? Care este motivatia? Nu locuiesc nici eu nici fostul sot in Romania iar el nu are cetatenie romana. Iar prin divortul in Olanda, a renuntat la orice bun comun, inclusiv imobilul din Romania (presupun eu de bun simt asta). Aici este de fapt nelamurirea mea. Sa presupunem ca ar vrea despagubiri materiale asupra acestui imobil (care, repet este pe numele meu). Pentru asta, ar trebui sa deschida o actiune in instanta in Romania, nu?
Buna ziua
As dori sa primesc un sfat in legatura cu o situatie civila aparuta in urma unui divort. Voi explica pe scurt mai jos datele:
Sunt cetatean olandez de 15 ani si am fost casatorita cu cetatean olandez in aceasta perioada (ambii avem cetatenii dobandite). Am divortat acum 5 ani in Olanda si am hotarare de divort emisa de instanta olandeza. In sentinta de divort este specificat in mod expres ca toate bunurile materiale dobandite si existente in momentul divortului au fost impartite de comun acord, fara sa fie nevoie de un partaj in acest sens.
In timpul casatoriei, am achizitionat pe numele meu un imobil in Romania de la mama mea (act de vanzare cumparare), anterior depunerii cererii de divort.
Intrebarea mea se refera la faptul ca vreau sa stiu daca exista posibilitatea ca sotul meu sa aiba pretentiii materiale la acest imobil daca hotararea de divort a justitiei olandeze specifica ce am scris mai sus. Deasemenea sunt interesata sa stiu daca este nevoie sa declar divortul in Romania. Mentionez faptul ca nu am renuntat la cetatenia romana si ca fostul meu sot nu a avut cetatenie romana.
In speranta ca am fost explicita in situatia exprimata, astept un sfat de la Dumneavoastra.
Va multumesc.
Am incercat sa gasesc raspunsul la o intrebare , fara succes. Imnul National al Romaniei este protejat de derepturi de autor?
Răspuns la discuția EXECUTARE SILITA
Buna ziua. Tot referitor la o executare silita ma adresez acestui forum. Sunt executat printr-o hotarare judecatoareasca si mi se opreste o suma din salariu pe luna. Mai am 6 luni de platit toata suma. intre timp beneficiara sumei (respectiv o firma) a declarat falimentul. In acest caz, executorul judecatoresc mai este obligat sa ma execute cu respectivele sume?
Multumesc
Răspuns la discuția reabilitare judecatoreasca
Buna ziua.
In acest tip de problema as dori si eu sa ma sfatuiti. Am executat pedeapsa si am fost eliberat conditionat la data de 15 iulie 2008. Am fost condamnat pentru 2 fapte (10 luni cu suspendare, art 215 si 10 luni cu executare art 208 prin adunare- furtul a fost comis in perioada de supraveghere a pedepsei pentru delapidare) la 1, 8 ani cu executare. In penitenciar am fost folosit la munci, am avut un comportament exceptional (am si o caracterizare solicitata ce dovedeste acest lucru) si nu am avut nici un raport de pedepsire, am studii superioare, am muncit in permanenta, casatorit, copil de 2 ani. Date fiind aceste conditii cand pot beneficia de reabilitare judecatoareasca? Exista vreo varianta prin care pot solicita mai devreme acest lucru? Tare ma incurca la angajare cazierul si in loc sa evoluez profesional...... .Nu mai spun de partea sociala dar asta este alt aspect.
O alta intrebare ar fi legata de aspectul acordarii indemnizatiei de somaj. Daca tot nu ma pot angaja, macar sa pot beneficia de acest ajutor. Date concrete: inainte de a fi arestat am muncit in continuu 3 ani. La mintea cocosului ar fi sa pot beneficia de acest ajutor pentru ca nici un angajator nu ma va angaja cu cazier si mai ales ca intreruperea cotizarii la fondul pentru somaj a fost sistata chiar de organismele statului. Ma rog....o mie d vorbe nu fac doi bani. Are cineva un raspuns sau macar o trimitere catre o lege sau regulament care sa ma ajute in cea de-a doua problema? Mentionez ca ANOFM da din umeri cand ii intreb despre asta.
Cu stima,