avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

In urma cu 3 ani o ruda a luat cu imprumut suma de 90 milioane lei, moment in care intre el si cel care i-a dat acesti bani a fost incheiat un act la notar in care cel ce lua banii cu imprumut garanta cu o garsoniera in cazul in care nu restituie suma luata pana la o anumita data. Intre timp cel care a luat banii si-a platit datoria, dar pentru ca cei doi se cunosteau de mult si se considerau prieteni nu au facut nici un act care sa dovedeasca ca datoria a fost platita, ba mai mult nu au mers nici sa rupa actul incheiat la notar in momentul in care a luat suma de bani. Acum persoana de la care au fost luati banii nu mai recunoaste ca a primit suma data cu imprumut si exista o hotarare de executare silita prin care cel care a luat banii trebuie sa achite aceasta suma, in caz contrar ii va fi luata garsoniera, asa cum prevede actul incheiat la notar in urma cu 3 ani si care nu a fost rupt desi banii au fost restituiti. O greseala de neiertat a celui care a luat banii cu imprumut si apoi i-a inapoiat fara un act care sa dovedeasca acest lucru, dar asa se intampla cand te increzi prea mult in oameni, in prieteni. Totusi, mai poate face ceva cel care a luat banii cu imprumut pentru a nu se trece la executarea silita? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Eugen Huruba , Executor judecatoresc 18:38, 27 Mai 2009
poate face contestatie la executare numai in cazul in care exista macar un inceput de dovada scrisa (macar o chitanta de restituire a sumei), martori....ceva.... CAM GREU....
contestatie la executare....si plangere penala...
Buna ziua. Tot referitor la o executare silita ma adresez acestui forum. Sunt executat printr-o hotarare judecatoareasca si mi se opreste o suma din salariu pe luna. Mai am 6 luni de platit toata suma. intre timp beneficiara sumei (respectiv o firma) a declarat falimentul. In acest caz, executorul judecatoresc mai este obligat sa ma execute cu respectivele sume?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
cburlacu, utilizator
actul de la notariat reprezinta titlu executoriu. verificati sa nu fi trecut mai mult de trei ani (ex. trei ani si o zi) pt ca in acest caz, datoria s-a prescris. Cand s-a facut actul la notariat si cand l-a pus in executare?
Nu exista decat niste inregistrari telefonice, in care cel de la care au fost luati banii recunoaste ca datoria i-a fost platita, dar nu stiu in ce masura acestea pot fi acceptate ca probe.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Intrebare imprumut neplatit Bogdan2550 Bogdan2550 Buna ziua! Am fost contactat de un operator de la o firma de recuperatori in legatura cu un imprumut la banca neachitat. Imprumutul (facut acum 5-6 ani) a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire albastrelbyo albastrelbyo Buna ziua, in cazul unei hotarari judecatoresti,executorul ce forma alege din punct de vedere legal? poprirea? sau bunurile? (vezi toată discuția)