Debransare Termoenergetica 2023
Buna ziua ! In 2022 am renovat apartamentul si am decis sa ma debransez de la Termoenergetica. La acea vreme, acestia solicitau, printre altele, acordul vecinilor stanga-dreapta-sus-jos si adeverinta din partea asociatiei de proprietari. Adeverinta am obtinut-o imediat de la asociatie, la fel si semnaturile stanga-dreapta- sus nu a fost nevoie deoarece sunt la ultimul etaj, iar jos am o vecina cu probleme de sanatate mintale ( lucru aflat de la ceilalti vecini din bloc, eu achizitionand apartamentul in 2021) care a fost de acord ca eu sa ma debransez, dar ca ea NU semneaza documente. I-am explicat ca degeaba este de acord pt ca eu nu pot dovedi acest lucru decat prin acea semnatura. Mi-a sugerat sa ma descurc fiindca ea nu mi semneaza nimic, dar ca e de acord, nu o intereaseaza daca ma debransez eu sau nu. In final m-am lasat pagubas si am renuntat temporar la debransare, dar mi-am facut un sistem paralel de incalzire cu CT, avand cate 2 calorifere. Anul acesta, pe site-ul Termoenergetica, nu se mai solicita acordul vecinilor, dar cer acordul asociatiei de proprietari. Am discutat cu administratorul si acesta imi solicita o cerere scrisa pt a putea fi discutata in adunare si a-mi da acordul ( lucru cu care sunt de acord si mi se pare normal) , la care sa anexez semnaturile vecinilor stanga-reapta-sus-jos. Termoenergetica nu mai solicita acest lucru, dar acum administratorul imi cere aceste semnaturi, desi nu sunt necesare, iar anul trecut mi-au dat adeverinta fara probleme. Mentionez ca pe scara blocului meu mai sunt 3/18 apartamente debransate. Se va putea vota in adunarea generala daca imi vor da acceptul pt debransare, fara acele semnaturi ? Ce se intampla daca nu sunt toti membri prezenti? Voteaza doar cei prezenti si trebuie sa am vot pozitiv 50+1 ? Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta speta? Multumesc anticipat
Multumesc pt raspuns ,am inteles punctul dvoastra de vedere . M-am pus in pielea lui si de asta as fi vrut sa se gaseasca o solutie ( alta decat medical ) deoarece ea a facut acelasi lucru pt colega ei care a vrut sa ramana la mare ( nu ceva urgent ) . De asemenea lucreaza si suplimentar ,mergand la evenimente organizate de acest local ,extra si platita bineinteles..Eu si sotia am gasit o solutie in extremis si a fost la serviciu ,viata merge inainte ,dar asta inseamna ca daca ea se infecteaza maine cu covid el inchide pravalia ? Ce drept mai e ala daca il folosesti,iar apoi esti concediat tocmai din cauza lui ? ( facand abstractie de perioada de proba,pt ca si dupa lucrurile vor sta tot la fel ) . Nu stiu daca este relevant,sotia patronului a nascut acum o luna . Pana sa o angajeze pe ea lucra el 2 zile -2 libere cu colega sotiei,deci o inlocuire de o tura se putea gasi ,urmand sa recupereze dupa ,fara a fi nevoie de medical . E un lucru prea mare sa fii om in zilele astea .
Sotia a luat legatura cu el din spital ( telefonic cat s-a putut si whatsapp ) ,aceasta incercand sa si ia concediu sau sa fie inlocuita in zilele lipsa de colega sau chiar de el ( zile pe care voia sa le recupereze ) pt a nu si lua medical ( propunerea a fost mai mult decat ok din partea ei,dar el nu a acceptat ) . Si-a mentinut pozitia ca la 3 zile lipsite angajatii lui sunt concediati. Ea ar fi adus medicalul ,iar apoi ar fi fost data afara . Deci ,el ca patron a gresit ca a angajat o mamica in loc sa o ajute cand aceasta avea nevoie sa se interneze cu copilul cateva zile ? Persoanele care fac copii mai au drepturi ? Se pot angaja doar in fabrici sau supermarket,unde sunt multi angajati ? Ca o paranteza,aceasta i-a tinut locul colegei cand aceasta a dorit sa si prelungeasca cu 2 zile sejurul la mare ,fara probleme. Aceasta nu a dorit sa ii intoarca favoarea motivand ca este obosita si ca nu poate lucra 4 zile consecutiv. Juridic,pot face ceva in cazul in care aceasta se interneaza pana la urma cu copilul ( speram sa fie externat si sa nu mai fie cazul ) ,iar el o concediaza dupa ce se intoarce din medical ?
Buna ziua !
O sa incerc sa imi expun problema cat mai scurt si exact posibil. Sotia mea este angajata la cafeneaua XYZ din 21 iunie ( in aceasta data a fost semnat contractul ) ,iar una din clauzele din contract este formulata asa : perioada de proba este de 90 zile calendaristice ) . Din asta inteleg ca sotia paate fi concediata pana la 21 septembrie pt ORICE motiv ? Sau nici nu are nevoie de un motiv,o poate demite pur si simplu. Si acum speta : In data de 28 august copilul nostru a inceput sa stranute usor,parea o raceala banala. Din dimineata 29 august,copilul a inceput sa tuseasca ,sa aiba muci si restul simptomelor unei raceli mai puternice. Spre dupa-amiaza,acesta a inceput sa se simta tot mai rau ,tot mai rau,iar nivelul oxigenului din sange scadea rapid. La ora 19 am mers de urgenta la spital,unde a fost internat de urgenta . Sotia, evident, si a sunat angajatorul si i a transmis cele de mai sus ,rugandu l sa gaseasca o solutie pt zilele de luni-marti,cand ar fi fost tura ei .( sunt 2 colege si lucreaza 2 zile-2 libere) pt ca ea trebuie sa ramana internata cu baiatul ( aflat in insuficienta respiratorie ,cuplat cu oxigen ) . Acesta,foarte revoltat ca el nu se poate ocupa de cafenea in zilele acestea,iar colega refuzand sa o inlocuiasca pe motiv ca ea nu poate lucra 4 zile consecutiv deoarece este obositor (are pana in 30 ani ) a presat o sa resolve situatia si sa vina la munca. Sotiei I s a transmis de catre acesta ,ca la 3 zile lipsite din orice motiv este demisa ( la fiecare zi din cele 3 lipsite si penalizare de 250 lei ) . Avand o situatie financiara dificila ( rate pt apartament si 2 copii ) a trebuit sa gasim o solutie si s a internat mama ( ea fiind in concediu de odihna o sapt ) cu baiatul ,iar sotia a mers la munca. ( intre timp,la ora la care scriu mesajul,baiatul se simte mult mai bine ) . Acum intrebarea mea este : ce pot sa fac ,legal , impotriva acestui patronas ,altceva in afara demisiei ( demisia o vom da cand gaseste sotia alt job pt ca nu poti lucra cu asemenea oameni ) . ii refuza dreptul la concediu medical,copilul fiind in aceasta stare ,basca o si poate da afara in urmatoarele 20 zile . Consider ca ni s au incalcat drepturile in cel mai urat mod posibil si nu stim ce sa facem . Orice sfat e binevenit . Multumesc