avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare Termoenergetica 2023 Buna ziua ! In 2022 am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare Termoenergetica 2023 Buna ziua ! In 2022 am renovat ...

Debransare Termoenergetica 2023

Buna ziua ! In 2022 am renovat apartamentul si am decis sa ma debransez de la Termoenergetica. La acea vreme, acestia solicitau, printre altele, acordul vecinilor stanga-dreapta-sus-jos si adeverinta din partea asociatiei de proprietari. Adeverinta am obtinut-o imediat de la asociatie, la fel si semnaturile stanga-dreapta- sus nu a fost nevoie deoarece sunt la ultimul etaj, iar jos am o vecina cu probleme de sanatate mintale ( lucru aflat de la ceilalti vecini din bloc, eu achizitionand apartamentul in 2021) care a fost de acord ca eu sa ma debransez, dar ca ea NU semneaza documente. I-am explicat ca degeaba este de acord pt ca eu nu pot dovedi acest lucru decat prin acea semnatura. Mi-a sugerat sa ma descurc fiindca ea nu mi semneaza nimic, dar ca e de acord, nu o intereaseaza daca ma debransez eu sau nu. In final m-am lasat pagubas si am renuntat temporar la debransare, dar mi-am facut un sistem paralel de incalzire cu CT, avand cate 2 calorifere. Anul acesta, pe site-ul Termoenergetica, nu se mai solicita acordul vecinilor, dar cer acordul asociatiei de proprietari. Am discutat cu administratorul si acesta imi solicita o cerere scrisa pt a putea fi discutata in adunare si a-mi da acordul ( lucru cu care sunt de acord si mi se pare normal) , la care sa anexez semnaturile vecinilor stanga-reapta-sus-jos. Termoenergetica nu mai solicita acest lucru, dar acum administratorul imi cere aceste semnaturi, desi nu sunt necesare, iar anul trecut mi-au dat adeverinta fara probleme. Mentionez ca pe scara blocului meu mai sunt 3/18 apartamente debransate. Se va putea vota in adunarea generala daca imi vor da acceptul pt debransare, fara acele semnaturi ? Ce se intampla daca nu sunt toti membri prezenti? Voteaza doar cei prezenti si trebuie sa am vot pozitiv 50+1 ? Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta speta? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:18, 26 Aprilie 2023
Cand un angajat nu vrea incercati mai sus la seful lui.
Solicitati acordul de debransare la presedinte nu la administrator(din start ati intrebat gresit) care oricum nu are stampila si e un intermediar.
Nu trebuie sa voteze nimeni ca nu ii afecteaza pe ei cu nimic.
Nu trebuia sa stati dupa vecina cu probleme mintale. era de acord semna oricine si gata.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
w_v_w_v, utilizator
Relatiile/raporturile in cadrul asociatiei de proprietari se poarta strict intre asociatia de proprietari prin reprezentant legal=presedintele de asociatie si proprietar
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limite de competenta executionala
Atat timp cat procedura actuala nu mai prevede acordul vecinilor,pretentia administratorului de imobil nu are suport legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi refuza semnarea pentru montarea centralei termice romindinu romindinu Buna ziua, Trec printr-o situatie foarte stresanta si as dori ajutorul cuiva cu orice fel de informatie. Am achizitionat un apartament intr-un bloc vechi ... (vezi toată discuția)
Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de termoficare ... rodidoina rodidoina Instalatie noua de gaze pe casa scarii Intr-un imobil cu 10 etaje racordat la reteaua de termoficare a Termoenergetica, un proprietar doreste sa-si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)