avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate Meduza10

Activitate Meduza10

Multumesc,dacă eu nu am venit ,se poate sa nu ii ia în calcul ceea ce a cerut ? ( dobânda la rata inflatiei trimestrial) ,pot face ceva sa nu mai fiu nevoit sa plătesc aceasta rata a inflației și doar pensia alimentara stabilita la salariul minim pe economie? (Menționez ca nu am venituri)

gi-jane2 a scris:

suma stabilita in suma fixa, se indexeaza trimestrial cu rata inflatiei.
va trebui sa faceti in asa fel, sa aveti venit daca sunteti apt de munca.
art 531
(1) Dacă se ivește o schimbare în ceea ce privește mijloacele celui care prestează întreținerea și nevoia celui care o primește, instanța de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micșora pensia de întreținere sau poate hotărî încetarea plății ei.

(2) Pensia de întreținere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcție de rata inflației.



Bună seara,am descjis proces pentru micșorarea pensiei de intretinere,eu nu am venit și în întâmpinare mi s- cerut sa plătesc rata inflatiei trimestrial. Dacă nu am venit trebuie sa plătesc rata inflatiei ?
Buna ziua ! In urma divorțului s a hotărât să plătesc 520 ron pensie alimentară,La momentul respectiv aveam un PFA. De 11 luni am închis activitatea si sunt o persoana fără venit.Doresc sa fac o cerere la care sa atașez extras din ultimul an cu veniturile mele de la an ar si sa trimit prin posta către tribunal. Am nevoie de un avocat ? Se poate sa nu imi accepte recalcularea? Mai trebuie să fac ceva ? Este posibilitatea sa ma cheme la tribunal? Se judecă în lipsa ? Se poate calcula din cele 11 luni sau de la momentul depunerii ? Ma puteti ajuta cu un model de cerere ? Va multumesc si astept cu interes raspuns !