avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! In urma divorțului s a hotărât să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! In urma divorțului s a hotărât să plătesc 520 ...

Buna ziua ! In urma divorțului s a hotărât să plătesc 520 ron pensie alimentară,La momentul respectiv aveam un PFA. De 11 luni am închis activitatea si sunt o persoana fără venit.Doresc sa fac o cerere la care sa atașez extras din ultimul an cu veniturile mele de la an ar si sa trimit prin posta către tribunal. Am nevoie de un avocat ? Se poate sa nu imi accepte recalcularea? Mai trebuie să fac ceva ? Este posibilitatea sa ma cheme la tribunal? Se judecă în lipsa ? Se poate calcula din cele 11 luni sau de la momentul depunerii ? Ma puteti ajuta cu un model de cerere ? Va multumesc si astept cu interes raspuns !
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:39, 30 August 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, pensia de intretinere se va recalcula de la data cererii de chemare in judecata. Veti fi citat la instanta. Trebuie sa aveti in vedere ca in situatia in care nu aveti venituri, pensia se va raporta la salariul minim pe economie. Asistenta unui avocat nu este obgliagtorie insa este preferabil sa va consultati cu un avocat pentru ca este evident ca sunt aspecte procedurale si de fond care nu sunt la indemana dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare micsorare pensie alimentara nicoara_a nicoara_a Buna ziua. Incepand cu 1 iulie inceteaza contractul de munca pe care il am. De 12 ani platesc pensie alimentara, si incepand cu 1 iulie ramanand fara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara asivst asivst Pentru actiunea de chemare in judecata a parintelui pentru pensia alimentara dupa implinirea varstei de 18 cum procedez?Eu sunt inca elev. Pot depune o cerere ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)