Buna ziua,
Un proprietar care detine o cota indiviza asupra unui imobil (5/8 dintr-o casa+teren) poate vinde o parte din aceasta cota(1/4 din ce detine) catre unul dintre ceilalti proprietari ai imobilului? Este necesara semnatura tuturor proprietarilor sau doar a celor doi(cel care vinde si cel care cumpara)?
Curtea(neingradita) unui ansamblu rezidential care este aflata in proprietatea comuna a celor care au apartamente in respectivele blocuri ce statut are? Oricine trece prin zona poate sta pe o banca in curtea respectiva? Este acces liber pentru toata lumea sau exista anumite restrictii? Multumesc
Am primit prin donatie un apartament, cel care mi l-a donat rezervandu-si doar uzufructul fara alte clauze. As dori sa renunt la aceasta donatie si sa o intorc in patrimoniul celui de la care am primit-o. Cum se poate face acest lucru? Este posibil sa donez acest imobil celui de la care l-am primit?
Multumesc
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Am fost la notar dar acesta a spus ca nu se poate face dezbaterea succesiunii daca unul dintre mostenitori nu doreste. Mi-a sugerat sa incerc pe cale judecatoreasca prin deschiderea unui proces dar tinand cont de faptul ca trebuie trimisa citatie in strainatate uni cetatean roman care nu mai are acte romanesti valabile si si-a schimbat si numele ...cred ca durata va fi una considerabila. Speram ca o actiune in uzucapiune va dura mai putin. Multumesc
Situatia este asa :tatal a decedat in 2013 si au ramas 2 apartamente si un autoturism. Mostenitori inafara de mine mai sunt mama si o sora plecat din tara de 20 de ani(Australia). Nu putem face dezbaterea mostenirii deoarece pe sora nu o intereseaza si refuza sa intocmeasca procura la consulat in acest sens(si-a schimbat numele si are actele românesti expirate). Se poate invoca uzucapiunea in cazul meu si al mamei (fiecare pentru un apartament ) la trecerea a 10 ani de la decesul tatalui?Uzucapiunea se poate aplica si pentru autoturism(este vechi si trebuie casat)? Multumesc